Cardamomul este cel mai scump condiment din lume?

Cardamomul este considerat in prezent unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, pretul lui fiind depasit numai de sofran, vanilie si trufe. Acest condiment are un parfum puternic, dulce si iute, ce pe limba da senzatia unui gust de lamaie, camfor si portocala.

Condimentul originar din Asia este recomandat pentru tratarea mai multor tipuri de afectiuni si boli cum ar fi:

1. Probleme digestive

Fiind inrudit cu ghimbirul, cardamomul  poate fi folosit pentru a contracara afectiunile stomacului. Acesta poate ajuta in combaterea gretii, balonarea, constipatiei sau arsurilor la stomac. Cardamomul curata tractul urinar, sarea, excesul de apa, toxinele si combate infectiile  

2. Sanatate orala 

Cardamomul nu doar ca alunga respiratia urat mirositoare (problema halitozei), dar si vindeca infectiile cavitatii bucale si ale gatului. 

3. Regleaza presiunea sangvina

Condimentul asiatic este bogat in fibre si are proprietati diuretice, ceea ce duce la scaderea semnificativa a presiunii sangvine. De asemenea, previne agregarea trombocitelor si formarea cheagurilor de sange.

4. Creste potenta  

Medicina traditionala incadreaza cardamomul pe lista substantelor afrodiziace naturale, care pot vindeca problemele erectile si impotenta. Condimentul are proprietati de reintinerire, de ameliorator al potentei, de combatere a ejacularilor precoce, de revigorare a libidoului.

5. Imbatranirea celulara

Vitaminele, fitonutrientii si uleiurile care se regasesc in cardamom functioneaza ca niste antioxidanti care lupta cu radicalii liberi si se opun imbatranirii celulare, fiind in acelasi timp un bun detoxificant - ajuta rinichi sa elimine mai bine substantele nefolositoare din organism.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu