Căpşunile sunt un desert delicios, cu proprietăţi extraordinar de
benefice pentru organism . Nu numai că te pot ajuta în curele de
detoxifiere, dar căpşunile reprezintă o sursă serioasă de vitamine și
combat numeroase afecțiuni.
Căpșunile tratează guta și reumatismul.
Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea de Medicina
Harvard a scos la iveală faptul că un consum regulat de căpșuni (sau
alte fructe colorate) duce la scăderea puseelor reumatice, reduce
inflamațiile articulațiilor și că acționează la fel ca și medicamentele
pentru dureri.
Scapă de varice și de hemoroizi cu căpşuni.
Proprietățile inflamatoare ale căpșunilor și efectul lor tonic asupra
sistemului vascular ar ține varicele departe prin reducerea
inflamațiilor și a stazelor venoase. De asemenea, tratamentul cu căpșuni
este foarte bun și pentru hemoroizi.
Căpșunile au un conținut mare de antioxidanți.
Studii recente au scos la iveală faptul că oamenii care consumă alimente
bogate în antioxidanți (precum căpșuni, mere, varză, broccoli etc.)
sunt mai ferite de bolile canceroase, iar în cazul în care le fac, au
șanse mai mari de supraviețuire.
Fibrele pe care căpşunile le conțin ajută la reducerea nivelului de colesterol și de trigliceride din organism, prevenind astfel și bolile de inimă și acționând ca adjuvant în hipertensiune.
Bolile oftalmologice, prevenite cu căpşuni.
Căpșunile conțin vitamina C și complexul de vitamine B, fiind astfel o
sursă foarte bună în prevenirea afecțiunilor sau bolilor care pot duce
la degenerarea celulară și la distrugerea vederii.
Căpșunile tratează anemia, astenia și insomnia.
Căpșunile asigură o bună funcționare a organismului, îl tonifică și îl
vitaminizează, fiind un bun tratament înlupta îpotriva anemiei, asteniei
și a insomniei.
Malformațiile saricinii se previn cu căpșuni.
Căpșunile conțin acid folic, o substanță care previne apariția
malformațiilor fătului și care contribuie la dezvoltarea sănătoasă a
acestuia.
Căpsunile, adjuvant în diabet. Oamenii de știință au
descoperit că polifenolii pe care căpșunile îi conțin ajută la
echilibrarea zahărului din sânge, un element foarte important pentru cei
care suferă de diabet, mai ales în cazul celor care sunt dependenți de
insulină. În plus, căpșunile proaspete au un indice glicemic foarte mic:
25.
Consumul de căpșuni este benefic pentru ficat și bilă. Datoriăa
conținutului lor de vitamina K, căpșunile au un efect benefic asupra
ficatului, ajutând în insuficiența hepatică și la afecțiunile bilei.
Căpșunile, benefice în intoxicațiile tabagice și alcoolice.
Căpșunile acționează ca tratament împotriva intoxicațiilor, ajutând la
eliminarea substanțelor nocive din organism (în cazul fumătorilor, cu
nicotină), la repararea daunelor produse de acestea și la anihilarea
dependenței.
O cură cu căpșuni poate reduce nivelul de zahăr din sânge
și poate ajuta organismul în procesul de ardere a grăsimilor. De
asemenea, datorită fibrelor pe care le conțin, căpșunile dau senzația de
sațietate și curăță organismul de toxine.
Nu doar capsunile reprzinta un adearat miracol pentru organism. EU folosesc zilnic ceai de coada calului si este extrem de bun http://coada-calului.com/. Acest ceai revigoreaza si aduce un plus de prospetime atat oragnismului cat si psihicului. Va recomand tuturor.
RăspundețiȘtergere