Patrunjelul nu este util doar pentru decor in mancarea
noastra, ci este o veritabila planta de leac cu puteri exceptionale
pentru sanatate, pentru tratarea unor boli si pentru prevenirea, mai
mult decat eficienta, a altora. Patrunjelul este o veritabila planta
medicinala! Iata de ce:
Patrunjelul - sursa exceptionala de antioxidantiPatrunjelul contine luteolina, care este un flavonoid foarte activ in eradicarea radicalilor liberi din organism. Luteolina imbunatateste foarte activ metabolismul carbohidratilor. Patrunjelul contine cantitati mari de vitamina A si vitamina C, in egala masura antioxidanti puternici.
Patrunjelul, pilula antiinflamatoare
Luteolina gasita in patrunjel este unul din cei mai puternici antiinflamatori naturali. Prin aceasta patrunjelul previne artritele, osteoartritele si afectiunile articulare. In plus, calmeaza durerile osteo-articulare fara nici unul din efectele secundare ale medicamentelor de sinteza.
Patrunjelul, aliatul imunitatii
Continutul de vitamina A si C din patrunjel ajuta imunitatea generala. Vitamina C este un stimulent natural in procesul de productie de colagen astfel ca patrunjelul este una din plantele care sustin frumusetea pielii, ajuta la protejarea tesuturilor si sustine organismul in cresterea rezistentei fata de boli.
Patrunjelul este tonic pentru inima
Corpul nostru produce un aminoacid numit homocisteina, care poate perturba functionarea normala a vaselor de sange. Patrunjelul contine vitamina B9, vitamina care blocheaza homocisteina. Mai multe alimente contin vitamina B9, dar combinatia de nutrienti din patrunjel activeaza actiunea acesteia si creste reactivitatea fata de homocisteina protejand foarte activ inima si vasele de sange, care vascularizeaza inima, impotriva atacurilor de cord, a accidentelor vasculare cerebrale si fata de bolile vasculare, in general.
Patrunjelul previne cancerul
Un compus organic numit myristicin, care se gaseste in cantiati foarte mari, in mod natural in patrunjel blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase. In plus patrunjelul prin myristicin activeaza o enzima din celulele umane care are capacitatea de a neutraliza o serie de compusi nocivi care pot duce la cancer de prostata si la cancer de colon.
Cum consumi patrunjelul? Sub forma de suc natural combinat cu suc de mar sau morcov, sub forma de salata, sau pur si simplu maruntit si adaugat in cantitate mare in sosuri si salate. Patrunjelul devine cu adevarat eficient daca este consumat in fiecare zi, in cantitate de cel putin 50-70 de grame, adica aproximativ jumatate de legatura mare. Ideal este patrunjelul din cultura bio.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu