Cartofii dulci, dovlecii, dar si morcovii contin carotenoide care, sustin oamenii de stiinta, lupta cu mai multe boli, informeaza ziare.com.
Alaturi de acestea, antioxidantii continuti de legumele de culoare verde (broccoli, fasole verde, mazare) ajuta la combaterea cancerului pulmonar.
Legumele de acest gen contin alfa-caroten, iar nivelurile crescute
de antioxidanti eman cu pana la 14 ani riscul unui deces cauzat de boli
cardiovasculare sau cancer.
Afectiunile cronice, cum ar fi bolile de inima si cancerul, sunt
declansate de leziuni ale ADN-ului, proteinelor si grasimilor, ca urmare
a lipsei de oxigen.
Cercetatorii au descoperit ca morcovul produce o serie de
carotenoide, inclusiv beta-caroten, alfa-caroten, licopen si
microrganisme, care actioneaza ca antioxidanti si contracareaza acest
inconvenient.
In urma studiilor s-a demonstrat ca legumele care contin carotenoide pot contribui la reducerea riscurilor de imbolnavire de boli cronice, morcovul numarandu-se printre acestea.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu