Rinichii sunt acele organe interne care filtrează toate toxinele şi chimicalele din corpul tău. Din când în când este bine să îi detoxifici, pentru a fi sănătoasă
Ce înseamnă detoxifierea rinichilor
Rinichii tăi se curăţă singuri dacă le oferi toate condiţiile necesare funcţionării corecte. În primul rând trebuie să consumi destule lichide, ceea ce înseamnă să bei apă, să mănânci supe mai puţin sărate, ceaiuri, fructe şi legume.
În plus, trebuie să cureţi rinichii tăi de acele substanţe care provoacă pietre la rinichi sau nisip.
Pentru că rinichii au şi alte funcţii vitale (produc hormoni şi substanţe care reduc presiunea arterială de exemplu), trebuie să te asiguri că îi menţii sănătoşi şi perfect funcţionali.
Dacă ai rinichi sănătoşi, ai şi o circulaţie bună, un sistem urinar sănătos, o vezică fără probleme şi un sistem imunitar funcţional, care te apără de microbi şi boli.
Beneficiile unei cure de detox a rinichilor
Deşi multe plante şi legume folosite la curăţarea rinichilor asigură o bună funcţionare a acestor organe, niciun studiu nu arată clar rolul acestor plante şi substanţe nutritive în reducerea riscului apariţiei pietrelor la rinichi.
Dacă suferi de probleme ale rinichilor, ai pietre la rinichi sau alte afecţiuni asociate este recomandat să consulţi un medic înainte de a începe o cură destinată exclusiv acestor organe sensibile.
Tipuri de cure de detox pentru rinichi
Există cure de detoxifiere a rinichilor care promit o îmbunătăţire a funcţiei de excreţie a toxinelor din corp, cure care asigură o producţie sănătoasă, în limite normale de hormoni, dar şi cure care promit că te scapă de substanţele nocive acumulate în aceştia, care ar putea determina apariţia unor boli sau chiar a unor tipuri de cancer.
Cum îţi detoxifici rinichii
1. Flori şi ierburi de leac
Unele remedii naturale din plante sunt foarte bune pentru rinichi: păpădie, ienupăr, urzici, pătrunjel, trifoi roşu, ghimbir, etc.
2. Legume şi fructe
Unele alimente naturale sunt recomandate în curele de detox ale rinichilor: pepene roşu (pentru conţinutul mare de apă), sucul de lămâie, sucul de merişor, seminţele de dovleac.
3. Vitamine şi minerale
Unele vitamine şi minerale sunt adesea recomandate ca adjuvant în curele de detoxifiere a rinichilor: vitamina B2, vitamina B6, magneziu.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu