Broccoli poate incetini procesul de imbatranire

Legumă cunoscută pentru calitatea ei principală de prevenire a cancerului, broccoli poate contribui şi la întărirea sistemului imunitar, încetinind procesul îmbătrânirii, potrivit unui studiu publicat în Journal of Allergy and Clinical Immunology şi preluat de dailymail.co.uk.

O substanţă din broccoli, sulforanul, poate activa un număr de gene antioxidante şi enzime din celulele sistemului imunitar. Acestea contribuie la prevenirea formării de radicali liberi care distrug celulele din organism. Procesele biologice normale asociate cu alimentaţia şi respiraţia conduc la generarea unor substanţe foarte dăunătoare numite radicali liberi. Excesul de radicali liberi poate favoriza distrugerile celulare şi chiar apariţia cancerului, care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.
Legumele crucifere, precum conopida, varza, broccoli, varza de Bruxelles, furnizează antioxidanţi care previn producţia de radicali liberi. Broccoli, în mod special, conţine sulforan, substanţă care declanşează producţia de gene şi enzime antioxidante ce pot combate procesul de oxidare celulară.
Cercetătorii de la Universitatea California din Los Angeles, autorii studiului, au declarat că ştiau de mai mult timp că radicalii liberi contribuie la îmbătrânire, însă majoritatea specialiştilor s-au concentrat asupra mecanismelor care duc la producerea radicalilor liberi şi mai puţin la identificarea căilor utilizate de organism pentru suprimarea producţiei acestora. Noul studiu subliniază importanţa căilor de apărare antioxidante pe care organismul le utilizează împotriva radicalilor liberi, descoperire care poate sta la baza unor tehnici de încetinire a procesului de îmbătrânire. Delicata balanţă dintre forţele pro-oxidante si antioxidante determină viitorul unor procese de îmbolnăvire asociate cu îmbătrânirea, inclusiv maladii cardiace, ale articulaţiilor şi diabet, dar şi slăbirea sistemului imunitar.

19 comentarii:

  1. coduri: 8N8AP9K3K ; 889DW7M48; 889DW9H3X; 889DWH497; 889DWL3DD.

    RăspundețiȘtergere
  2. 7XT9KHW37,94VBAFA7Y,77UKU44N3,94VBA4N3A,

    RăspundețiȘtergere