Ficatul este un organ esential al corpului uman, care, insa, este supus, prin stilul alimentar al vremurilor noastre, unor avalanse de toxine. De aceea, poate cea mai la indemana metoda de a-l ajuta este mancand anumite alimente, care ajuta la detoxifiere.
Printre produsele care ne pot ajuta la detoxifierea hepatica se numara grapefruitul, morcovul, sfecla, ceaiul verde, merele, uleiul vegetal presat la rece, lamaia si varza.
Grapefruitul, de exemplu, contribuie la detoxifierea ficatului datorita vitaminei C si a antioxidantilor.
Morcovul si sfecla, de asemenea,
sunt un depozit real de flavonoide vegetale si beta-caroten, elemente
care pot stimula imbunatatirea functiei hepatice.
Ceaiul verde este, la randul sau, extrem de util pentru sanatatea ficatului, deoarece contine catechine (antioxidant puternici).
Un alt aliment care curata ficatul este marul, care amelioreaza functiile hepatice.
Uleiul vegetal presat la rece, cum ar fi cel de masline, de canepa sau de in contine grasimi sanatoase care absorb toxinele.
Lamaia poate contribui la sanatatea ficatului daca
in fiecare dimineata bem un pahar de suc proaspat, functiile hepatice
devenind astfel mult mai active inca de la prima ora.
In ceea ce priveste varza, aceasta este un aliat puternic al ficatului si se recomanda sa fie consumata atat proaspata, cat si fiarta sau murata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu