Remedii pentru a scapa de mirosul neplacut din gura

Iaurtul probiotic

Face minuni pentru sistemul digestiv, dar si pentru sanatatea orala. Contine vitamina D care lupta cu bacteriile din gura, iar bacteriile continute neutralizeaza compusii care ingreunzeaza respiratia.
Apa

Daca te hidratezi corect ai sanse mici sa suferi de respiratie urat mirositoare. Apa iti curata nu doar gura, ci si intregul sistem digestiv si te scapa de toxinele producatoare de halena.

Patrunjelul si busuiocul

Sunt plini de clorofila, un deodorat natural al naturii. Acestea neutralizeaza respiratia urat mirositoare si te ajuta sa inlaturi chiar si alte mirosuri puternice, precum cel de usturoi. Adauga-le in smoothie-uri, salate.

Capsunile

Au un continut mare de apa si previn uscarea gurii. Ele sunt de asemenea bogate in vitamina C si creeaza un mediu ostil pentru bacteriile care se dezvolta in gura.

Ceaiul verde
Este bogat in polifenoli, antioxidanti care impiedica dezvoltarea bacteriilor si reduc compusii de sulf. Ceaiul verde este foarte bun si pentru mentinerea sanatatii orale.

Merele
Sunt excelente pentru mentinerea igienei orale sub control, datorita proprietatilor sale antibacteriene. Merele ajuta deopotriva si la inlaturarea placii bacteriene de pe dinti.

Legume cu frunze verzi
Ca regula generala, daca un aliment este bun pentru sanatatea intregului tau corp, este excelent si pentru sanatatea dentara. Legumele cu frunze verzi precum spanacul, salata verde sau varza iti mentin nivelul Ph-ului din corp echilibrat, iar asta e foarte important pentru o respiratie proaspata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu