Aproape toate persoanele au simtit la un moment dat in viata la nivelul picioarelor contractii musculare involuntare si bruste, insotite de senzatii dureroase, adica asa-numitii carcei. Acestia isi pierd din intensitate pe masura ce muschii se relaxeaza si revin la forma lor initiala.
La baza aparitiei unor carcei la picioare stau mai multi factori care pot sa declanseze aceasta neplacere.
- realizarea exercitiilor fizice fara o incalzire in prealabil;
- deshidratarea;
- statul in aceeasi pozitie o perioada lunga de timp;
- lipsa de potasiu, calciu sau magneziu din sange;
- consumul de medicamente diuretice
Alti factori care pot creste riscul aparitiei contractiilor musculare: varsta, sarcina, anumite afectiuni (diabet, probleme la nivelul ficatului sau un dezechilibru al glandei tiroide).
Ar trebui sa apelezi la ajutorul unui doctor daca acesti carcei iti cauzeaza un disconfort sever, sunt insotiti de schimbari la nivelul pielii (inflamatii, inrosiri, etc.) si slabiciune musculara sau apar frecvent si nu se amelioreaza repede.
Tratament pentru carceii la picioare
In primul rand, este bine sa previi aceasta neplacere. Scapa de carceii de la picioare cu ajutorul streching -ului inainte si dupa ce efectuezi exercitii fizice. Incearca sa nu te abati de la aceasta rutina.
Nu uita sa te hidratezi bine in fiecare zi. Daca nu crezi ca acesti factori iti creeaza carcei la picioare, poti sa faci analize de sange ca sa observi carentele de minerale si apoi sa iei un supliment alimentar (la recomandarea medicului).
Te deranjeaza carceii care te trezesc din somn noaptea? Maseaza usor zona respectiva cu ulei de masline sau aplica comprese calde ori reci. De asemenea, ai putea sa te interesezi din timp de un supliment cu vitamine (special pentru carcei), care ajuta la relaxarea muschilor si la imbunatatirea circulatiei sanguine. In plus, poti sa apelezi si la un remediu naturist: bea un pahar de apa calda, in care ai adaugat o lingura de miere si una de otet.
Desi nu indica o problema grava de sanatate, aparitia carceilor la picioare devine iritanta si neplacuta, mai ales daca te confrunti des cu ei. Incearca sa afli ce factori ii declaseaza si aplica tratamentul potrivit
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu