Ceaiul alb ajuta creste imunitatea

Aroma lui este usor condimentata, foarte fina si parfumata, iar infuzia rezultata este deschisa la culoare, pana la galben-auriu. Iata care sunt beneficii ceaiului alb:

Continut scazut de cofeina

Ceaiul alb are in compozitie mai putina cofeina (15 mg/100 ml) comparativ cu ceaiul negru (40 mg) sau cu cel verde (20 mg).

Creste imunitatea

Ceaiul alb contine mai multi antioxidanti decat vitamina E, este bogat in flavonoide-catechine, ajutand la intarirea sistemului de aparare impotriva radicalilor liberi si la mentinerea sanatatii organismului.

Adio, bacterii si infectii!

Ceaiul alb este bogat in proprietati antivirale si antibacteriene. Prin consumul preventiv al acestuia, poate fi impiedicata sau incetinita inmultirea bacteriilor care produc infectii stafilococice, streptococice, pneumonie sau carii. Exista paste de dinti in continutul carora se adauga extract de ceai alb pentru a spori efectul antimicrobian.

Ajuta in tratarea cancerului de colon

Consumat moderat, impreuna cu medicatia prescrisa de medic, ceaiul alb ajuta in cazul tumorilor de colon, sporind eficienta medicamentelor.

Protejeaza pielea

Datorita continutului insemnat de antioxidanti, ceaiul alb are efect de protectie impotriva razelor UV, fiind de mare ajutor in prevenirea arsurilor solare. Totodata, favorizeaza reparatiile celulare de la nivelul pielii, luptand astfel impotriva aparitiei petelor pigmentare (maronii), a imbatranirii si a cancerului de piele. Este foarte util si in cazul bolnavilor cu cancer de piele.

Anticancerigen

Ceaiul alb are cea mai mare concentratie de polifenol, un antioxidant care combate efectul radicalilor liberi asupra organismului, participand astfel la prevenirea cancerelor de prostata, san, ficat si colon.

Pastreaza silueta

La nivelul tesutului gras, ceaiul alb accelereaza arderile si impiedica refacerea depozitelor adipoase, mentinand astfel silueta. Efectele sale asupra tesutului gras se reflecta si asupra celulitei, pe care o combate cu succes.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu