Rozmarinul este un remediu natural pentru o varietate de boli

Rozmarinul este un remediu natural pentru o varietate de boli, inca din antichitate. Afla in tratarea caror afectiuni este folosita aceasta planta.

Reduce migrenele

Rozmarinul trateaza in mod eficient migrenele. Pentru a beneficia de acest efect al plantei, fierbe cateva frunze de rozmarin intr-o oala, dupa care toarna compozitia intr-un bol mai mare. Stai deasupra lui pentru 10 minute, tinandu-ti capul acoperit cu un prosop.

Inhalarea mirosului de rozmarin imbunatateste memoria si starea de spirit si reduce durerile puternice de cap.

Remediu antiinflamator

Rozmarinul cotine doi compusi, acid carnosic si carnolos, care au proprietati antiinflamatorii. Intr-un studiu se arata ca acesti compusi inhiba enzima COX-2, care cauzeaza durere si inflamatii in organism.

De asemenea, compusii impiedica organismul sa produca in exces oxid nitric, intrucat acesta joaca un rol important in procesul inflamator.

Previne caderea parului

Cercetarile efectuate de-a lungul timpului arata ca rozmarinul este eficient in cazul persoanelor cu alopecie, o afectiune care duce la caderea excesiva a parului. Oamenii de stiinta sustin ca masarea scalpului cu ulei de rozmarin, lavanda, cimbru si cidru ajuta la regenerarea parului, daca tratamentul este urmat cel putin patru luni.

Ideal pentru detoxifierea ficatului

Rozmarinul este folosit de sute de ani pentru tratarea afectiunilor hepatice. Studiile arata ca extractul de rozmarin a redus simptomele cirozei in cazul soarecilor carora le-a fost administrat un compus toxic pentru ficat.

Trateaza problemele respiratorii

Inhalarea mirosului esential de ulei de rozmarin desfunda caile nazale in caz de raceala, alergii sau infectii respiratorii. De asemenea, acest remediu este eficient si in caz de sinuzita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu