Remediile naturiste ca sa scapi de greata

Greata poate fi combatuta la domiciliu fara sa apelezi la medicamente. In primul rand, trebuie sa evaluezi situatia si sa afli care este sursa ta de greata. Este o migrena? Ceva ce ai mancat? Gripa sau un alt virus? Sarcina? Determinarea cauzei te ajuta sa alegi un tratament mai bun.

Iata care sunt caile de atac contra greturilor!

Ghimbir

Ghimbirul este folosit de 2000 de ani si este una dintre primele trei plante cercetate vreodata. Este sigur pentru femeile insarcinate si este recomandat pentru greata de orice fel. Il poti lua sub forma de supliment, in bautura sau in mancare. Ghimbirul are un numar vast de alte utilizari, cum ar fi scaderea febrei la copii, combate raceala si gripa, crampele menstruale si raul de miscare!

Menta

Menta este cea mai benefica sub forma de ceai, sau daca vrei ceva mai puternic, un extract de menta. Menta ajuta si in cazul racelilor. Poti manca si bomboane de menta. Desi nu la fel de puternice, acesta functioneaza pentru cazurile minore de greata.

Chimen macinat

Consumul unei jumatati de lingurite cu chimen macinat reduce senzatia de greata. Foloseste acest remediu cand nimic altceva nu pare sa functioneze.

Germeni de grau

Se spune ca femeile gravide folosesc acest remediu bun pentru greata ? si nu te poti certa cu o femeie gravida! Poti sa presari germenii de grau in cereale, inghetata si legume. Cu greu ii vei remarca! Mai poti sa-i incorporezi si in smoothies de fructe.

Otet de mere

Daca poti trece peste miros, otetul de mere are multe utilizari folositoare! Poti sa adaugi o picatura in ceai sau sa-l amesteci cu apa si miere.

Apa de orez

Bea un pahar mic cu apa calda in care ai fiert orezul. Nu e chiar asa greu de inghitit cum ti se pare cand te gandesti la asta!

Puncte de presiune

Acupresiunea pentru greata este un alt mod de a obtine rezultate rapide. Punctele de presiune ce trebuie stimulate sunt portiunea intre degetul mare si degetul aratator, deasupra cotului pe tendonul bicepsului, o mana mai jos in spatele genunchiului, la incheietura mainii. Apasa si asteapta calmarea simptomelor de greata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu