Trucuri naturale rapide pentru eliminarea negilor

Oriunde ar aparea, negii – se numesc si veruci – sunt rezultatul infectiei cu Papiloma Virusul Uman (HPV). Anumite tulpini provoaca negi pe maini, altele provoaca negi pe talpi, in zona genitala sau in jurul gurii. HPV este cunoscut in special pentru ca duce la cancer de col, dar exista multe tulpini ale virusului, iar cele care provoaca negi sunt diferite de cele care duc la cancer.

Inainte de a incerca sa scapi de un neg, e bine sa stii cum il recunosti. Negii nu sunt maligni si nu pot deveni maligni, insa ai grija sa nu-i confunzi cu alunitele. Negii au culoarea pielii sau pot fi albiciosi sau rozalii, cu aspect de “solzi”, iar daca treci un deget peste ei sunt aspri la atingere. Alunitele sunt de obicei maro sau negre si au suprafata neteda. Si negii pot avea in interior puncte maronii, dar acestea sunt vase de sânge cu mici cheaguri.

Puneti dimineata si seara pe neg suc de lamaie sau de usturoi zdobit. Acoperiti foi de ceapa cu sare si lasati-le sa stea peste noapte. Tamponati negul de doua ori pe zi. Aplicati in fiecare noapte un pansament muiat in otet de mare sau care contine o felie subtire de usturoi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu