Ceaiul de cicoare inlocuitor pentru cafea

Cei care beau prea multa cafea pot resimti si efecte negative, precum: probleme gastrice, efecte psihologice (nervozitate, anxiozitate, iritabilitate etc), tensiune arteriala crescuta sau afectiuni ale ficatului. Insa exista si numerosi inlocuitori pentru cafea

Un inlocoitor foarte bun de cafea, care are si gust asemanator, este ceaiul de cicoare. Este unul dintre cei mai populari inlocuitori pentru cafea. Are o aroma similara cafelei si nu produce efecte negative. De asemenea, se spune ca are efecte in stimularea activitatilor psihice. Este revitalizanta si combate astenia, depresia sau starea de somnolenta. Mai mult stimuleaza digestia si secretia biliara si are continut ridicat de fier, magneziu, calciu, fosfor si vitamine.

Inulina, care se afla in cicoare, este o forma de fibra alimentara care ajuta la slabit, taind pofta de mancare si da senzatia de satietate. De asemenea, tot inulina din cicoare ajuta la tranzitul intestinal si secretia sucurilor gastrice.    

De asemenea, consumul de cicoare reduce cantitatea de colesterol si trigliceride. Nutritionistii mai arata ca poate proteja si ficatul, prin proprietatile antioxidante si faptul ca inhiba radicalii liberi.    

Un studiu realizat in 2011 si publicat in revista Phytotherapy Research a demonstrat faptul ca oamenii care au baut 300 de mililitri de cafea de cicoare pe zi si-au redus vascozitatea sangelui si a plasmei dupa doar o saptamana.

Pe langa cicoare mai sunt si alti inlocuitori de cafea. Iata cateva exemple:    

Ceaiul negru. Este tipul de ceai care contine cofeina, insa in cantitati mult mai reduse decat cafeaua. Il puteti combina cu lapte. Are efecte energizante, insa nu la fel de intense precum cafeaua.    

Oshawa. Este prezentata ca un fel de cafea produsa din cicoare, orez si naut. Ar avea efecte benefice in ceea ce priveste stimularea capacitatii intelectuale, elimina durerile de cap si iti da energie.   

Ceaiul verde. Singura problema ar fi ca nu prea are gust asemanator cu cel al cafelei. Insa are o concetratie mare de antioxidanti, incetineste procesul de imbatranire si este un energizant foarte bun. De asemenea, regleaza excelent si digestia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu