Sucul de lamaie proaspat face pielea mai fina si albeste dintii

Sucul de lamaie obtinut prin presare, diluat sau nu intr-un pahar cu apa, luat pe stomacul gol sau pe parcursul zilei, va va aduce un aport  de vitamina C care va stimula sistemul imunitar. Daca urmati un regim alimentar, consumul de suc de lamaie va ajuta sa slabiti datorita suprimarii senzatiei de foame, prin arderea grasimilor si prin efectul detoxifiant.

Sucul de lamaie proaspat face pielea mai fina si albeste dintii

Sucul de la o lamaie diluat intr-o cantitate echivalenta de apa si aplicat ca lotiune pe piele va duce la inchiderea porilor. Adaugati suc de lamaie in apa cu care va clatiti parul si il va face stralucitor si matasos. Dinti mai albi si un zambet stralucitor pot fi obtinute cu ajutorul unui periaj cu suc de lamaie. Masati-va mainile cu jumatate de lamaie si pielea va fi mai fina, iar unghiile mai albe.

Retete calde cu lamaie

Turnati apa calda peste sucul de la o lamaie si indulciti eventual cu miere. Puteti consuma oricat din aceasta bautura pentru a alunga debutul unei raceli sau a unei gripe, sau pentru a ameliora durerile in gat.

Folosirea uleiului esential de lamaie

Beneficiile uleiului esential de lamaie sunt multiple. Pe cale olfactiva uleiul esential combate mirosurile neplacute. In cura cu doua- trei picaturi, sau dupa recomandarea medicului aromaterapeut, uleiul esential de lamaie intareste vasele sanguine, lupta impotriva celulitei, elimina grasimile si s-a dovedit a fi un bun diuretic. Uleiul esential de lamaie este pe primul plan in cazul unui regim de slabire, pentru tratamentul celulitei, al gripei sau racelii.

Reteta de ulei pentru masaj anticelulitic

Adaugati la 200 ml de ulei de alune, ulei de masline sau lapte de corp, 20 de picaturi de ulei esential de lamaie, 20 de picaturi de ulei esential de ienupar si 20 de picaturi de chiparos verde. Amestecati si apoi masati zonele critice cu acest amestec o data sau de doua ori pe zi.

Avertisment:

-         Uleiurile esentiale de citrice (lamaie, portocala, etc) au efect fotosensibilizator. Nu aplicati niciodata pe piele aceste uleiuri inainte de a va expune la soare.

-         Femeile insarcinate si copiii trebuie sa fie prudenti in utilizarea uleiurilor esentiale si trebuie sa ceara sfatul medicului inainte de a le folosi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu