Papaya si quinoa mentine functionarea sistemului cardiovascular

America Latina este recunoscuta pentru alimentele specifice foarte bogate in vitamine si substante minerale. Dintre acestea, papaya si quinoa sunt sunt doua alimente complementare pe care nutritionistii le recomanda.

In primul rand, quinoa este un tip de cereala consumata mai ales datorita nivelului bogat de proteine, aceasta avand, potrivit specialistilor, de doua ori mai multe proteine fata de orez.  

De asemenea, quinoa este foarte bogata in fibre care ajuta la mentinerea unei bune functionari a sistemului cardiovascular, reducerea riscului unor tipuri de cancer si pentru sistem.

Quinoa contine cantitati semnificative de magneziu, fier, calciu, potasiu si cupru.   

De partea cealalta, papaya sau „fructul ingerilor” este bogat in vitamine, cele mai mari concentratii fiind cele de vitamina C, magneziul, potasiul, fierul, calciu si betacaroten.

Fructul orginar din America Centrala a devenit cunoscut in momentul in care a fost prezentat drept o buna solutie pentru mentinerea frumusetii si tineretii. Totusi, beneficiile acestuia nu se opresc aici.    

Dietele de slabire ar trebui sa contina acest fruct, iar persoanele cu probleme digestive pot apela, de asemenea, la proprietatile curative ale fructului de papaya. In plus, acest fruct poate fi folosit si pentru aplicare pe rani pentru cicatrizarea mai rapida sau pentru vindecarile postoperatorii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu