Mod de preparare placinta de post cu mere

In Postul Craciunului suntem, parca, mai mult ca niciodata, doritori de dulciuri. Pentru cei care tin post, dar vor sa manance o delicioasa prajitura, iata o reteta pe masura. Ai nevoie de:

Pentru aluat

15 linguri de ulei

15 liguri de apa

1 praf sare

1 lingura de zahar, optional

faina cat cuprinde

Pentru umplutura

500 g mere date prin razatoare

4 linguri zahar

scortisoara

100 g nuci zdrobite

zahar pudra, pentru decor

Mod de preparare

Amesteci bine, intr-un bol, uleiul, apa, zaharul si sarea, adaugi faina cernuta in ploaie si framanti un aluat elastic. Separat calesti merele si, dupa ce si-au schimbat culoarea, adaugi zahar si scortisoara, dupa gust, si dai vasul deoparte de pe foc. Presari faina pe masa de lucru si intinzi aluatul cu sucitorul. Pui umplutura, nivelezi si rulezi. Asezi placinta intr-o tava, in care ai intins hartie de copt cu partea lucioasa in sus, si dai la cuptorul incins. Tii pana se rumeneste. Servesti presarata cu zahar pudra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu