Incepi o noua afacere? Ce lucruri trebuie sa stii

Daca ai fost angajat toata viata ta, iar membrii familiei tale au fost si ei angajati, demararea unei mici afaceri ti-ar putea schimba profund modul de gandire intr-o maniera constructiva si pozitiva.
Cu toate acestea, trebuie sa stii ca inceperea unei afaceri nu este un lucru usor, iar banii nu ajung imediat in buzunarul tau. Trebuie sa ai rabdare, sa fii ambitios, muncitor si, cel mai important, mereu optimist.

Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le stii cand incepi o noua afacere

1. Cand incepi propria afacere, nu vei mai fi nevoit niciodata sa mergi la vanatoare de locuri de munca.
Desigur, pot exista momente in care sa fii strans la buzunar si sa lucrezi la o cafenea sau in cateva proiecte freelance pentru o anumita perioada de timp doar pentru a avea ce manca, dar acest lucru este total diferit de conceptul de loc de munca pe termen lung (cariera). Pana la urma, afacerea trebuie sa fie in prim plan si ea reprezenta pentru tine cariera ta.
2. Cand incepi propria afacere, nu vei mai pierde timpul imbogatind pe altcineva.
Lucrezi pentru o singura persoana: Tu. Si tu lucrezi pentru a te face pe tine bogat. Nu pe patronul de la spalatoria auto sau pe seful de la compania de telefonie mobila.
3. Cand incepi propria afacere, nu vei mai avea de-a face cu sefi nepoliticosi si aroganti si nici cu politica de birou. 
Deseori, oamenii se plang de sefii lor care se comporta nemilos cu acestia si care nu le inteleg problemele si nevoile. De asemenea, acest lucru poate fi pentru tine o buna invatatura. Daca esti un sef rautacios cu angajatii, afacerea ta poate avea de suferit, asadar incearca sa fii politicos si intelegator cu toti angajatii tai, indiferent de functia pe care o ocupa acestia.
4. Cand incepi propria afacere, va trebui sa lucrezi mai greu decat ai lucrat vreodata in viata ta. Insa acest lucru va merita pe deplin!
De ce? Pentru ca doar muncind poti avea succes, bani si tot ceea ce iti doresti. E greu sa ai acest tip de motivatie atunci cand lucrezi pentru altcineva.
5. Cand incepi propria afacere, tu si doar tu o sa fii responsabil de venitul tau.
Acest lucru inseamna ca trebuie sa ai in vedere doi factori principali: marketingul si pastrarea clientilor fericiti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu