Cafeaua si ceaiul mareste concentrarea si energia

Ceaiul şi cafeaua au devenit pentru majoritatea persoanelor de nelipsit la micul dejun, dar şi în timpul pauzelor de peste zi ca o metodă de menţinere a energiei şi concentrării. Atât ceaiul, cât şi cafeaua au avantaje şi dezavantaje pentru sănătate.
Potrivit informaţiilor adunate din mai multe cercetări, ceaiul alb este util în prevenirea obezităţii, în timp ce băutorii de cafea sunt mai puţin predispuşi să sufere de Alzheimer.
Ceaiul poate fi util în prevenirea instalării diabetului de tip I, scade riscul de infarct şi protejează împotriva cancerului şi a bolilor cardiovasculare.
Un studiu susţine că oamenii care beau ceai negru de patru ori pe zi prezintă un nivel mai scăzut de cortizol, un hormon eliberat în condiţii de stres.
Este de precizat, că dacă se adaugă lapte în ceaiul negru, atunci s-ar putea anula beneficiile acestuia din urmă, legate de protecţia împotriva cancerului.
Specialiştii sfătuiesc băutorii de ceai verde să aleagă ceaiul alb, deoarece acesta este făcut din mugurii şi frunzele foarte tinere ale arbustului de ceai şi conţin mai puţine substanţe nedorite.
De asemenea, potrivit cercetătorilor, ceaiul alb conţine mai mulţi antioxidanţi, ceea ce înseamnă că poate fi mai eficient în protejarea faţă de unele maladii, comparativ cu ceaiul verde.
Pe de altă parte, consumul de ceai verde a scăzut cu până la 60% riscul de cancer de esofag în cazul femeilor, potrivit unui alt studiu.
În ceea ce priveşte cafeaua, unele cercetări au descoperit că aceasta are unele avantaje pentru sănătate.
Astfel, bărbaţii care beau cafea au un risc mai mic de a suferi de diabet de tip II, de gută, cancer hepatic şi ciroză. Totodată, cafeaua poate preveni instalarea bolii Alzheimer.
Oamenii de ştiinţă cred că o serie de compuşi chimici din cafea pot fi utilizaţi pentru a realiza noi medicamente pentru tratarea bolilor cardiovasculare şi a insomniei.
Un studiu recent a arătat că această băutură scade fluxul sangvin şi afectează sănătatea dinţilor, pe lângă faptul că afectează culoarea danturii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu