Siropul de pin te scapa de dureri

Cum se administreaza

Sirop

Toarna peste doua maini de ace de pin spalate bine cam 250 ml de miere. Lasa la macerat o luna, intr-un loc intunecat, apoi strecoara siropul obtinut si foloseste-l in tratarea afectiunilor respiratorii. Se iau 3-4 linguri cu preparat in fiecare zi.

Inhalatii

Sunt bune mai ales pentru durerile de cap, pentru raceala (descongestioneaza caile respiratorii) si sinuzita. Nu trebuie decat sa torni vreo zece picaturi de ulei esential de pin in apa clocotita si sa inhalezi aburii parfumati.

Masaj

Se amesteca uleiul de pin cu ulei de floarea-soarelui sau ulei de masaj si se aplica pe piele cu miscari blande. Nu se foloseste singur, deoarece poate produce iritatii.

Comprese

Se inmoaie o bucata de panza in apa calduta, apoi se toarna pe ea cateva picaturi de ulei. Se aplica pe zona dureroasa.

Infuzie

Se prepara din muguri, care se culeg in aprilie. Se toarna peste o lingura cu muguri taiati o cana cu apa fierbinte. Se lasa la infuzat zece minute, dupa care se filtreaza si se consuma.


Descongestioneaza bronhiile
Consumat sub forma de ceai, sirop sau ulei esential diulat in putina apa, pinul este un minunat antiseptic. Elibereaza caile respiratorii si favorizeaza expectoratia. In plus, este recomandat pentru buna functionare a cailor urinare. Accelereaza circulatia sangvina la nivelul acestora, favorizand eliminarea bacteriilor care provoaca infectiile urinare, a lichidelor si, odata cu ele, a toxinelor din organism.

Leac antistres

Desi nu are adevarate proprietati afrodiziace, pinul produce efecte revigorante si revitalizante asupra hormonilor sexuali. Tocmai de aceea, la festivitatile care se organizau in Roma antica in cinstea zeului Bahus, era privit ca un simbol al virilitatii. Pentru ca actioneaza si asupra glandelor suprarenale, raspunzatoare de controlul stresului, pinul ne ajuta sa trecem mai usor peste perioadele incarcate si obositoare. Pentru ca sunt localizate deasupra rinichilor, activitatea acestor glande poate fi stimulata prin masaj, dupa ce ai amestecat cateva picaturi de ulei esential de pin cu ulei de masaj.

Te scapa de dureri

Suferi de reumatism, te dor articulatiile sau ai facut febra musculara, amesteca putin ulei esential de pin cu lapte de corp sau chiar ulei de floarea-soarelui si maseaza-te de doua ori pe zi pe zonele dureroase. Activeaza circulatia sangvina si te scapa de dureri. Un astfel de tratament este indicat mai ales celor care fac sport sau celor care sufera diverse accidentari minore ale membrelor.

Contraindicatii

Persoanele hipertensive, femeile gravide sau cei cu tenul sensibil nu au voie sa consume preparate pe baza de pin sau sa foloseasca uleiul sau pentru masaj.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu