Parfumate, cu un gust
special dulce-acrisor, gutuile se numara printre cele mai iubite fructe
ale toamnei. Dincolo de faptul ca le poti folosi in deserturi
delicioase, gemuri sau peltea, gutuile se remarca si prin principiile
active ce actioneaza eficient asupra bolilor hepatice, digestive si
respiratorii.
Iata doar o parte dintre beneficiile aduse de consumul de gutui.
1. – trateaza insuficienta
pancreatica, daca se consuma sub forma de suc proaspat (se recomanda
cate o jumatate de pahar de suc proaspat de gutuie, de trei ori pe zi)
2. – samburii de gutuie, care contin
mucilagii sunt foarte eficienti in tratarea tusei, bronsitei si
raguselii (se pregateste un ceai din samburi)
3. – gutuile coapte au rolul de a imbunatati digestia
4. – pentru a combate colita de fermentatie se recomanda un tratament preparat din jumatate de kilogram de gutuie si miere
5. – o jumatate de gutuie mancata pe stomacul gol este suficienta pentru a inlatura senzatia de greata
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu