Siropul de catina intareste imunitatea la inceput de toamna


Intareste imunitatea copilului tau folosind sirop de catina cu miere preparat in casa! Catina contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de zece ori mai mult decat citricele.
Pe langa vitamina C, mai contine vitaminele A, E, P, K, F si complexul B, dar si fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Este foarte bogata si in betacaroten, pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.
Cura de imunizare cu sirop de catina
Inainte de venirea frigului (poti aplica tratamentul si peste cateva luni, la venirea primaverii), fortifica sistemul imunitar al micutului tau cu sirop de catina. Cura de imunizare este recomandata si inainte de intrarea in colectivitate, la inceputul scolii/ gradinitei.
Catina stimuleaza rapid sistemul imunitar si organismul este mai rezistent la accesele de febra. Daca vrei ca micutul tau sa fie pregatit in fata racelilor, a gripei, a virozelor intalnite toamna, da-i sa bea in fiecare zi sirop de catina diluat cu apa - este foarte bun pentru remineralizarea si vitaminizarea organismului, are proprietati antibiotic si este eficient in infectiile bacteriene.
Reteta de sirop de catina
Ingrediente
  • 2 kilograme de catina
  • 1 litru de miere
Mod de preparare
1. Zdrobeste fructele de catina cu ajutorul storcatorului de rosii.
2. Combina sucul obtinut cu mierea intr-un vas de sticla si amesteca de cateva ori, pana ce toata mierea se topeste.
3. Pastreaza vasul inchis, la racoare sau in frigider, pentru ca siropul sa-si pastreze proprietatile terapeutice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu