Produse alimentare utilizate cu succes si in cosmetica

Smantana pentru hidratare Nimic nu se compara cu grasimea din smantana pentru hidratarea zonelor uscate ale corpului. Ea face minuni pe maini!

Amesteca 3 linguri smantana cu 1 lingura ulei de migdale dulci si cateva picaturi zeama de lamaie. Spala-ti mainile cu sapun si aplica masca timp de 30 minute, apoi clateste.

Castravete pentru curatare Bogat in vitamine, astringent si purifiant, castravetele este ideal pentru matifierea tenului si reglarea secretiilor sebacee.

Fierbe o jumatate litru de apa. Rade un castravete bio si varsa-l in apa fierbinte. Lasa-l 5 minute la fiert, apoi filtreaza apa si foloseste-o ca pe o lotiune tonica, aplicand-o pe fata cu ajutorul unui disc de vata. Lotiunea se poate conserva 48 ore la frigider.

Lapte pentru hranirea pielii Proprietatile hranitoare ale laptelui nu mai trebuie dovedite! Imit-o pe Cleopatra si foloseste laptele ca produs de infrumusetare!

Incalzeste o jumatate litru de lapte si adauga in el 4 linguri mari de miere. Umple cada cu apa calda si varsa laptele. Stai 20 minute in baie, apoi clateste-te cu apa.

Albus pentru intinerire Ai facut o prajitura si ti-a ramas albusul de la oua? Nu-l arunca: el ii confera fermitate pielii si creeaza un efect de intindere natural.

Bate albusul cu furculita si aplica-l delicat pe piele, cu ajutorul unei pensule, dupa ce ti-ai facut un gomaj. Lasa masca sa se usuce si apoi clateste cu apa.

Iaurt pentru pielea uscata Bogat in lipide, iaurtul natural este o comoara pentru piele. Utilizat ca masca de fata, el hraneste epidermele cele mai uscate.

Amesteca o jumatate de iaurt natural cu o lingura miere lichida. Aplica pe fata si las-o acolo pana ce masca incepe sa se crape. Exfoliaza apoi cu varfurile degetelor si clateste cu apa curata inainte de a aplica o crema hidratanta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu