Coenzimea Q10 ajuta la regenerarea pielii si previne formarea ridurilor

Descoperita in 1957, ubiquinona, respectiv coenzima Q10 sau, este capabila sa reduca viteza normala de imbatranire a organismului cu aproape 80%.

Constatarea a fost facuta in urma unui studiu recent realizat de New England Institute.

Remarcabilul rezultat anti-imbatranire este posibil prin cresterea nivelului energetic, stimularea imunitara si blocarea actiunii radicalilor liberi care degenereaza celula.

Totodata, Q10 are o structura foarte asemanatoare cu cea a vitaminei E, dar efectul antioxidant al coenzimei este de aproape doua ori mai puternic.

Din acest motiv, Q10 previne degradarea tesuturilor prin actiunea radicalilor liberi si, implicit, incetineste procesul de imbatranire.

De asemenea, s-a demonstrat  ca Q10 stimuleaza metabolismul colagenului, prevenin, pe de o parte, aparitia ridurilor, iar, pe de alta parte, diminuandu-le pe cele deja formate. In plus, furnizeaza celulelor energia necesara procesului de regenerare a pielii.

Nu ține toata viața

Atentie, insa! Productia naturala a coenzimei incepe sa scada dupa varsta de 30 de ani iar dupa varsta mijlocie carentele de coenzima Q10 sunt deja unele serioase. La varsta de 24-28 ani, organismul atinge productia proprie maxima de Q10.

Pentru a se pastra cantitatea necesara de Q10 in organism este necesara utilizarea suplimentelor alimentare care in plus fata de sporirea nivelului de Q10 din sange, stimuleaza productia proprie de Q10 a organismului.

Surse de Q10

Carnea de peste (sardina si tonul) contine o cantitate redusa de Q10, dar ea se mai gaseste in uleiul de soia, in alune, oua, spanac, broccoli etc.

Din pacate, prin gatire indelungata si preparare termica la temperaturi inalte coenzima devine inactiva, de aceea o sursa sigura de Q10 sunt suplimentele alimentare care asigura o absorbtie organica maxima.

Dar Q10 din suplimente este mai bine absorbita daca este ingerata concomitent cu alimente cu continut mai mare de grasimi.

Stiai ca…

…amelioreaza simptomele in afectiunile cardiace;

…imbunatateste semnificativ functionarea sistemului imunitar;

…stimuleaza metabolismul organismului si favorizeaza slabirea ponderala;

…influenteaza pozitiv fertilitatea masculina;

…reduce sensibil hipertensiunea arteriala;

…este foarte eficienta si in tratamentele dermatologice. Ridurile apar atunci cand pielea isi pierde elasticitatea, din cauza scaderii nivelului de colagen din piele;

…se amana procesul de imbatranire prin adoptarea unei diete bogate in coenzima Q10 si prin suplimentarea acestui antioxidant miraculos;

…stimuleaza metabolismul organismului si favorizeaza slabirea ponderala.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu