Cafeaua bauta dimineata previne cancerul de colon

Cafeaua previne Alzheimerul 

Un studiul facut pe subiecti cu varste intre 65 si 88 de ani a aratat ca aceia care consumau mai multa cafea aveau mai putine semne de dementa si preveneau aparitia timpurie a bolii. Secretul ar fi tot cofeina din cafea, iar cantitatea suficienta pentru a avea efect ar fi 3 cesti pe zi.


Cafeaua previne cancerul de colon 

O echipa de cercetatori ai Institutului National de Prevenire a Cancerului din Statele Unite a studiat timp de 15 ani un grup de persoane care consumau 4 sau mai multe cesti de cafea pe zi. Cu totii aveau un risc cu 15% mai mic de a dezvolta acest tip de cancer. Motivul ar fi un antioxidant continut de cafea, numit methilpiridinium care se sintetizeaza dupa prajirea cafelei. Acesta are un efect puternic in lupta impotriva cancerului de colon.


Cafeaua previne cancerul de prostata 

O echipa de cercetatori de la Universitatea Harvard din SUA sustine ca barbatii care beau cafea prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de cancer de prostata. Asta pentru ca bautura pe care o adoram dimineata are efect asupra modului in care organismul inmagazineaza zaharul si asupra homonilor sexuali, ambii legati de cancerul de prostata.


Cafeaua previne aparitia cancerului de col uterin 

Asa sustine un studiu realizat de Ministerul Sanatatii din Japonia. Cercetatorii au monitorizat 54.000 de femei cu varste cuprinse intre 40 si 69 de ani, pe o perioada de 15 ani. Rezultatele au aratat ca femeile ce beau cafea regulat au cu pana la 60 la suta mai putine aanse sa dezvolte cancer de col uterin decat cele ce consuma cafea de doua ori pe saptamana sau mai putin.


Cafeaua te protejeaza impotriva cirozei hepatice

Asta pentru ca are foarte multi antioxidanti cred oamenii de stiinta. Din cele 19 mii de studii facute pe tema cafelei exista si unul care spune ca cei care beau macar 2 cesti de cafea pe zi sunt cu 80% mai protejati inmpotriva cirozei la ficat.


Cafeaua alunga depresia

Cu cat consumi mai multa cafea cu atat vei avea o stare psihica mai buna. Asa arata un studiu care a analizat comportamenul a 50.000 de femei cu varste intre 35 si 50 de ani. Cele care beau 2-3 cesti de cafea pe zi aveau un risc cu pana la 15% mai mic de a dezvolta depresii. Unul din motive ar putea fi legat si de stilul de viata pentru ca doamnele care beau mai multa cafea tind sa fie mai sociabile si mai active.


Cafeaua reduce riscul aparitiei cancerului de piele 


Nu, nu trebuie sa te dai cu cafea pe piele inainte sa mergi la plaja, scrie foodstory.ro. Ultimul studiu facut de specialisti din Boston a descoperit ca persoanele care beau cafea au un risc mai mic de a dezvolta carcinom bazocelular - cea mai frecventa forma de tumora maligna cutantata. Iar cercetatorii cred ca efectul benefic vine de la cofeina.


Cafeaua reduce riscul aparitiei cancerului de san

Asa spune un studiu facut de cercetatori din Suedia. Care sustin ca femeile trecute de menopauza beneficiaza cel mai mult de pe urma efectelor bune ale cafelei. Mai exact, femeile care consuma cel putin 5 cesti de cafea pe zi au un risc cu 57% mai mic de a se imbolnavi de un tip de cancer mamar denumit "estrogen receptor-negativ".


Cafeaua previne aparitia diabetului 

Ultimul studiu facut de o Universitatea din California a arata ca acest lucru se intampla pentru ca un consum de 4 cesti de cafea pe zi regleaza si nivelul unor hormoni care joaca rol in aparitia diabetului de tip 2.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu