Berea ne face mai destepti?

Xanthohumolul este un flavonoid secretat in radacina de hamei adesea studiat de oamenii de stiinta. Cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante, antiinflamatoare si anticanceroase, xanthohumolul stimuleaza, de asemenea, sinteza de colagen si elastina, si, astfel, participa la intarzierea imbatranirii pielii si la cicatrizarea cutanata. In plus, xanthohumol ajuta, de asemenea, in lupta impotriva obezitatii. 

In acest nou studiu, cercetatorii de la Institutul Linus Pauling si Universitatea de Stat din Oregon (SUA) au constatat ca ar imbunatati si functia cognitiva la soarecii tineri.

Oamenii de stiinta au efectuat un experiment cu 49 de rozatoare alimentate timp de 8 saptamani, fie cu un regim extrem de bogat in xanthohumol, fie cu o alimentatie clasica. 

Apoi au lasat cobaii intr-un labirint necunoscut pentru a observa cum s-au comportat. Soarecii tineri supralimentati cu xanthohumol au fost mai vioi si mai "eficienti" in a iesi din acest labirint. Aceasta experienta nu a functionat insa la soarecii mai mari. 

"Abilitatile de rationament de soarecii tineri au fost stimulate si rozatoarele au fost cele mai dinamice. Cu toate acestea, nu am observat nici o schimbare in comportamentul soarecilor mai batrani ", a declarat Kathy Magnusson, cercetatorul principal si profesor in cadrul Departamentului de stiinte biomedicale de la Universitatea de Stat din Oregon. 

Dar, a bea cateva beri proaspete si spumante nu te va face mai inteligent. Pentru ca efectul acestei substante la soareci ar fi posibil la om la un consum extrem. "Xanthohumol este o compus vegetal natural de hamei, care se gaseste doar in hameiul folosit pentru fabricarea berii. Un om ar trebui sa consume 2000 de litri de bere pe zi pentru a ajunge la suma de xanthohumol folosita in acest studiu cu soareci ", spune Kathy Magnusson, co-autor al studiului. 

"Dar acest studiu confirma faptul ca o dieta bogata in flavonoide este excelenta pentru sanatate. Din moment ce ele poseda ingredientele utile in lupta impotriva cancerului, inflamatiei, bolilor cardiovasculare si poate proteja, de asemenea, creierul ", spune cercetatorul. Si, vestea buna, flavonoidele nu se gasesc numai in hamei. Si fructele rosii, varza, ceaiul, cacao si ceapa sunt surse bune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu