Cum scapam in mod natural de vanatai

Multe persoane, indeosebi femeile, se invinetesc foarte repede. Daca este vorba despre picioare, situatia este si mai grava, in conditiile in care semnele care raman nu sunt deloc placute vederii.

Iata care sunt cele mai bune modalitati de a scapa in mod natural de vanatai:

Gheata

Gheata are capacitatea de a anihila senzatia de durere transmisa catre creier, inlocuind-o cu informatii legate de temperatura. Totodata, aceasta diminueaza inflamatia si reduce umflaturile, daca acestea exista. Iata cum scapi de vanatai cu ajutorul ghetii: pune cateva cuburi de gheata intr-un saculet si aplica-l intermitent pe vanataie cam 10 minute. Gheata nu trebuie tinuta continuu pe vanataie in tot acest timp, intrucat temperatura scazuta produce lezarea pielii prin degerare. Aplica aceste comprese cu gheata de mai multe ori de-a lungul primei zile. In locul cuburilor de gheata, poti folosi pungi cu legume congelate.

Otetul de mere

Otetul de mere este un produs alimentar pe care majoritatea dintre noi il au in casa. Rolul lui este acela de facilitare a circulatiei sangelui. Se foloseste doar in cazul in care rana nu este deschisa! Poate fi folosit pur sau diluat cu apa. Poti scapa de vanatai cu ajutorul compreselor cu otet de mere, care se pastreaza circa o ora pe zonele afectate.

Arnica

Arnica este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru tratarea vanatailor, grabind vindecarea si scazand sensibilitatea zonei afectate. Aceasta planta are proprietati antiinflamatorii si analgezice si se gaseste sub forma de gel, unguent sau tinctura. Poti sa scapi de vanatai aplicand pe acestea o cantitate generoasa de gel, unguent, tinctura sau flori de arnica strivite, de 3-4 ori pe zi.

Ulei de flori nemuritoare

Florile nemuritoare, cunoscute si sub numele de imortele, actioneaza mai puternic si mai rapid decat arnica asupra vanatailor, facand sa dispara durerile si umflaturile. Se folosesc sub forma de ulei esential, cu ajutorul caruia se maseaza zona dureroasa de doua-trei ori pe zi. Intrucat este unul dintre cele mai scumpe uleiuri esentiale, iti sugeram sa diluezi acest produs cu ulei vegetal, pentru a profita o perioada indelungata de timp de proprietatile sale binefacatoare. Efectele sale miraculoase nu vor fi diminuate si te vor ajuta sa scapi de vanatai in doar cateva zile.

Cataplasme cu patrunjel

Bogat in vitamina C, patrunjelul calmeaza durerea si inflamatia vanatailor, atenuand totodata si culoarea acestora. Ia o legatura de patrunjel, rupe frunzele, spala-le si zdrobeste-le. Intinde pe piele pasta obtinuta prin zdrobirea patrunjelului si acopera zona cu un pansament sau realizeaza o cataplasma pe care s-o aplici pe vanataie. Apeleaza la acest remediu de 2-3 ori pe zi si vei reusi sa scapi de vanatai intr-un timp foarte scurt.

Tataneasa

Tataneasa este o planta folosita in medicina traditionala de sute de ani, fiind ingredientul de baza in unele dintre cele mai eficiente remedii naturiste. Avand proprietati antiinflamatorii si calmante, ea ajuta si la vindecarea contuziilor si a entorselor. O poti achizitiona din magazinele naturiste sub forma de gel, unguent, ulei sau tinctura, dar o poti prepara si acasa.

Iata cum scapi de vanatai cu ajutorul remediilor pe baza de tataneasa preparate in casa: spala cateva frunze de planta si usuca-le bine cu un prosop, dupa care zdrobeste-le. Intinde aceasta pasta direct pe leziune si fixeaza-o cu un pansament. Pastreaza pansamentul circa 20 de minute, dupa care indeparteaza-l. Aplica acest remediu din trei in trei ore.

Argila

Argila rece are efect decongestionant, fiind un tratament-minune impotriva inesteticelor vanatai. Ca sa scapi de vanatai, aplica pe acestea cataplasme cu argila, de preferinta verde, si fixeaza-le cu ajutorul unei fese de tifon. Dupa aproximativ doua ore, vei observa ca argila s-a intarit. Este momentul sa inlocuiesti cataplasmele cu unele noi. In timpul noptii, nu este necesar sa te trezesti din doua in doua ore pentru a schimba cataplasmele, ci le poti pastra pana dimineata.

Varza

Compresele cu frunze de varza zdrobite fac minuni in cazul vanatailor, umflaturilor, ranilor superficiale, fiind unul dintre remediile mostenite din mosi-stramosi. Zdrobeste frunzele de varza cu ajutorul unui sucitor, astfel incat din ele sa tasneasca suc. Aplica frunzele zdrobite pe zonele afectate si fixeaza-le cu un bandaj. Pentru a scapa de vanatai, procedeaza ca in cazul argilei: schimba frunzele la fiecare doua ore. Vei observa ca la capatul acestui interval, frunzele de varza sunt complet uscate. Desigur, nu este necesar sa schimbi compresele si in cursul noptii. De asemenea, poti alterna cataplasmele cu varza cu cele cu argila, pentru o vindecare mai rapida. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu