Fructele de acai au început să fie comercializate de foarte puțin
timp, însă le putem găsi pe piață atat sub formă proaspătă, cât și sub
formă de băuturi concentrate. Ele conțin vitaminele B1, B2, B3, C, E,
Omega 3, Omega 6, omega 9, calciu și potasiu în cantități impresionante.
Iată ce beneficii pot aduce aceste fructe minune în organismul uman:
Încetinesc procesul de îmbătrânire. Fructele acai
conțin de 10 ori mai mulți antioxidanți decât strugurii și de două ori
mai mult decât afinele. Despre antioxidanți se știe că sunt aliați de
încredere în lupta împotriva îmbătrânirii. De exemplu, apariția
ridurilor pielii este un procedeu natural, provocat de oxidare prin
intermediul radicalilor liberi (provocați de poluare, fumat, expunerea
la soare etc). Datorită cantității însemnate de antioxidanți conținute,
fructele acai împiedică formarea radicalilor liberi într-un numar mare,
dar în cantități suficiente pentru a proteja corpul de bacterii și
viruși. În acest fel, îmbătrânirea corpului, atât la interior cât și la
exterior poate fi cu mult întârziată.
Protejează inima. Fructele acai sunt o sursă
importantă de antocianine care ajută la prevenirea sau tratarea
afecțiunilor vasculare sau problemelor sanguine. Despre antocianine se
spune că ar fi substanțele care dau vinului proprietățile sănătoase.
Totuși, fructele acai conțin această substanță într-o concentrație mult
mai mare, astfel că rezultatele sunt mai bune și mai rapide. În plus,
fructele de acai nu prezintă niciun risc, spre deosebire de vinul roșu
care are o cantitate ridicată de alcool.
Ajută la slabit. Fructele acai au un conținut
ridicat de fibre și un nivel ridicat de Omega 3, 6 si 9, fiind eficiente
în scăderea poftei de mâncare, creșterea energiei și reducerea
acumulării de grasimi și arderea lor în același timp.
Puterea de vindecare a acestor fructe minune de acai a fost
necunoscută îm afara pădurii amazoniene în care se dezvoltă arborii.
Pădurile tropicale din întreaga lume pare să dețină ingrediente cheie
pentru tratarea și prevenirea unor afecțiuni de care omenirea se teme
tot mai mult.
Aceste boabe cresc în partea de sus a copacilor acai din jungla
amazoniana și sunt recoltate de fermierii locali, dupa care utilizate
pentru a face din ele o pastă sănătoasă și nutritivă. Unii dintre
aceștia congelează o parte din fructele culese pentru a le consuma pe
tot parcursul anului, mai ales că ele nu iși pierd proprietățile
nutritive în urma acestui procedeu.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu