Cum puteti vopsi natural ouale de Paste?

Iata cum puteti vopsi natural si sanatos ouale de Paste:

1. Paprika

Pune la fiert intr-un vas micut trei linguri de paprika cu apa pentru aproximtiv 30 de minute. Vei obtine astfel oua rosu-caramiziu uniforme si sanatoase.

2. Sofranul 

Cu ajutorul sofranului, vei putea vopsi ouale in culoarea galbena. Pune cateva varfuri de cutit de sofran intr-un borcan cu apa, apoi amesteca bine compozitia. Lasa ouale pentru mai mult timp in ea, deoarece aceasta vopsea se prinde mai greu.

3. Sucul de sfecla rosie 
Daca vrei sa vopsesti ouale roz, atunci lasa-le o noapte intreaga in suc de sfecla rosie. Ai grija insa sa fierbi bine ouale, deoarece sucul de sfecla este foarte puternic si poate patrunde rapid prin coaja.

4. Cojile de ceapa galbena

Pune la fiert 6 cepe galbene cu patru cani de apa si lasa-le pe foc aproximativ 30 de minute. Pune apoi si ouale fierte in compozitie. Astfel le vei colora intr-o nuanta de portocaliu foarte naturala.

5. Varza rosie

Varza rosie te va ajuta sa colorezi ouale in albastru. Pentru a obtine un albastru intens, ouale trebuie lasate peste noapte intr-o compozitie realizata dintr-o jumatate de varza rosie si 4 cani de apa, fierte aproximativ 30 de minute

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu