Ce minuni face siropul de rodie

Are efecte anti-îmbătranire, luptă împotriva apariţiei unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inimă, artrite şi chiar protejează creierul fătului. Este recomandat ca şi femeile gravide să consume suc de rodii deoarece protejează creierul micuţilor de eventualele afecţiuni ce pot apărea din cauza proastei oxigenări sau a circulaţiei sangelui necorespunzătoare, a demonstrat un studiu realizat de către Universitatea de Medicină St. Louis din Washington.

Alte proprietăţi medicale: se foloseşte împotriva diareei, reduce febra (în unele cazuri), rădăcina este folosită pentru combaterea paraziţilor intestinali (tenia), dar doar la indicaţia medicului. De asemenea, sucul de rodie mai are efecte benefice asupra fertilităţii, în menţinerea tensiunii arteriale la cote normale, luptă împotriva cancerului de prostată, a osteoartritei şi a hemoroizilor.
Suc de rodie

Specialiştii în prevenţie recomandă sucul proaspăt de rodii pentru calităţile sale extraordinare. O echipă de cercetători americani a prezentat acum 2 ani, cu prilejul unui congres al cardiologilor, un studiu despre sucul de rodii. Caţiva pacienţi cu boli de inimă care luau medicamente pentru reducerea colesterolului au băut timp de 3 luni suc de rodii (150 ml). Iar alţii o băutură fără extract de rodii.

Primii şi-au îmbunătăţit circulaţia sangelui, iar starea celor care au consumat un suc oarecare s-a înrăutăţit. Cercetătorii au ţinut să precizeze că sucul de rodii nu este un substitut pentru dietă şi exercitţi fizice. Datorită nivelului crescut de antioxidanţi, nu doar persoanele bolnave pot consuma suc de rodii.

S-a observat că sucul de rodii previne formarea plăcilor oxidate de colesterol rău (LDL) care duce la artrite şi reduce cu 30% formarea acestui tip de plăci în cazuri de ateroscleroză (un studiu pe 19 pacienţi).

2 comentarii: