Anamaria Prodan are hernie de disc, cum verifici daca ai hernie?

Anamaria Prodan a primit un diagnostic dur din partea medicilor. Vedeta suferă de hernie de disc, iar doctorii i-au recomandat să renunţe la tocur.
Anamaria nu mai are voie să poarte încălţăminte cu toc, după ce medicii au diagnosticat-o cu hernie de disc.
Cum sa te verifici daca ai hernie
Hernia apare in situatia in care peretele muscular care ar trebui sa mentina inauntru organele este slabit si dezvolta o deschizatura. Odata ce acea parte de muschi prezinta o deschizatura destul de mare, organele din interior ar putea sa inceapa sa iasa afara din zona protectoare. Deoarece hernia poate sa apara din mai multe motive, este foarte important sa te verifici daca ai facut hernie.
Pasi

    Pentru inceput va trebui sa cunosti tipurile de hernie care exista. Hernia poate sa afecteze mai multe parti ale corpului tau :
    * Hernia hiatala poate sa afecteze zona superioara abdominala.
    * Hernia femurala arata ca o umflatura in partea de sus a coapsei.
    * Hernia inghinala apare atunci cand intestinele incep sa patrunda prin zona inghinala.
    * Hernia epigastrica apare in zona mediana a abdomenului.
    * Hernia ombilicala apare de obicei in zona buricului.

    Incearca sa investighezi simptomele sau semnele unei hernii :
    * Ai putea sa simti dureri usoare sau dureri foarte grave. Acea durere ar putea sa se intensifice atunci cand ai de ridicat o greutate de jos.
    * Observi o umflatura in zona in care simti durerea. De obicei acea umflatura apare la suprafata pielii.

Odata ce observi simptomele descrise mai sus, iti recomandam sa vizitezi de urgenta un medic pentru a confirma acest lucru.
Poti sa eviti hernia doar cu cateva simple lucruri : adopta o pozitie corecta atunci cand ridici o greutate de jos, evita sa ridici greutati prea mari de jos si sa te inscrii la un club de fitness pentru a-ti dezvolta organismul in asa maniera incat sa poti face cu o mare usurinta treburile zilnice, fara a depune un efort fizic semnificativ.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu