Despre ceaiul de musetel - un ceai excelent pentru tensiuni nervoase si insomnii

Mușețelul este o plantă mult adorată din cele mai vechi timpuri. Egiptenii erau mari consumatori de ceai de mușețel, datorită puterii sale împotriva febrelor în cazurile de malarie. În plus, mușețelul mai este numit și medicul plantelor, căci cei care au grădini frumoase știu că dacă o plantă se îmbolnăvește, în nouă din zece cazuri, mușețelul vindecă.
Mușețelul este o plantă mult adorată din cele mai vechi timpuri. Egiptenii erau mari consumatori de ceai de mușețel, datorită puterii sale împotriva febrelor în cazurile de malarie. În plus, mușețelul mai este numit și medicul plantelor, căci cei care au grădini frumoase știu că dacă o plantă se îmbolnăvește, în nouă din zece cazuri, mușețelul vindecă.
Așadar, grădinile prospere sunt cele în care este răspândit peste tot mușețel. Această plantă umilă, foarte benefică organismului uman încă de la naștere (este printre primele ceaiuri date bebelușilor), are efecte uimitoare, deci iată curiozități despre ceaiul de mușețel.
Principalele efecte ale ceaiului de mușețel sunt antiinflamatorii, antiseptică, antispastică, dovedindu-se a avea și efecte hipnotice, inducând un somn liniștit. În plus, s-a demonstrat recent și acțiunea antistafilococică.

Curiozități despre ceaiul de mușețel – ceaiul de mușețel este recomandat radiologilor, datorită efectelor sale protectoare împotriva iradierilor

Ceaiul de mușețel s-a dovedit a fi mare protector în reacțiile interne sau externe produse de iradieri, de aceea se recomandă radiologilor, dar și bolnavilor care recurg la cobaltoterapie (1 litru de ceai de mușețel zilnic).
Ceaiul de mușețel face minuni în afecțiunile stomacului, precum arsuri gastrice și deranjamente la stomac. Dar are proprietăți deosebite, folosit extern, în bolile microbiene ale pielii, cavității bucale și gingiilor. Se asemenea, este un solvent bun pentru calculii biliari și tratează afecțiunile digestive, deoarece are proprietăți de calmare, dar și acțiune antiseptică, antiinflamatorie și antispasmodică.
Este printre primele ceaiuri care se dau bebelușilor, fiind excelent pentru crampele intestinale și colici. Viermii la copii se tratează cu ceai de mușețel. Se dă fără probleme bebelușilor în cazuri de diaree sau constipație.

Curiozități despre ceaiul de mușețel – un ceai excelent pentru crizele de isterie, tensiuni nervoase, insomnii și coșmaruri

Femeile ar trebui să se bucure de acest aromat ceai de fiecare dată când au dureri menstruale de nesuportat. De altfel, în perioadele grele din viață, ceaiul de mușețel este cel mai recomandat pentru afecțiunile nervoase și isterice. Ceaiul de mușețel se numără printre ceaiurile ce liniștesc sufletul. În plus, în perioadele de insomnie sau somnuri însoțite de coșmaruri, o cană de ceai de mușețel seara face minuni.
Foarte important când prepari ceai de mușețel. Principiile sale active, ulei volatil, acid anthemic, acid tannic și o glicosidă, se pot disipa prin fierbere, de aceea ceaiul de mușețel se prepară într-un vas acoperit pentru a nu lăsa să iasă aburii, căci valoarea medicinală a mușețelului scade drastic cu cea mai mică evaporare.

Curiozități despre ceaiul de mușețel – florile de mușețel au de 120 de ori mai mare putere antiseptică decât apa de mare

Ceaiul de mușețel se mai folosește cu mare succes în cazurile de nevralgii sau umflături faciale cauzate de abcese. Puterile antiseptice ale florilor de mușețel sunt de 120 de ori mai mare decât ale apei de mare.
În caz de tăieturi, arsuri sau opăreală o infuzie caldă de mușețel face minuni. Se lasă la fiert în apă 3-4 linguri de mușețel timp de 20 de minute, se răcește și se scufundă zona afectată. Mai mult, ceaiul de mușețel poate liniști agitația internă, neliniștea, migrenele, nevralgiile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu