Cum tratezi hipertensiunea cu usturoi

Usturoiul contine: magneziu, vitamina B6, vitamina C, seleniu, calciu, acid folic, flavonoide, alicina, fosfor, vitamina B1, cupru si nu numai.

Usturoiul este aliatul racelilor datorita proprietatilor sale antivirale si antibacteriene dar este si un aliat al sistemului imunitar, prevenind astfel instalarea gripelor in sezonul rece. Studiile arata ca un consum regulat de usturoi si de ceapa poate preveni aparitia cancerului la stomac, colon, piele, oral si la san datorita faptului ca substantele sale actioneaza ca inhibitori ai compusilor cancerigeni. Seleniul, pe care il intalnim in usturoi, este un puternic anticancerigen.

Consumul regulat de usturoi, spun cercetatorii, are capacitatea de a regla tensiunea datorita substantelor pe care le contine dilata vasele de sange si dizolva cheagurile de sange.

Alicina din usturoi are proprietatea de a reduce tensiunea arteriala. Desi prin gatire alicina se distruge, sulfidele din usturoi sunt benefice, de asemenea, in tratamentul hipertensiunii si ele raman active chiar si dupa supunerea la temperaturi ridicate. Usturoiul poate avea efect hipotensiv si indirect, prin reducerea cloresterolului si indepartarea placilor arteriale. Pentru a profita la maxim de beneficiile usturoiului pentru reducerea tensiunii arteriale, consuma cel putin 2-3 catei de usturoi pe zi in forma cruda, usor zdobiti. Monitorizeaza-ti tensiunea si ajusteaza cantitatea de usturoi consumata in functie de nevoie organismului tau.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu