Usturoiul contine: magneziu, vitamina B6, vitamina
C, seleniu, calciu, acid folic, flavonoide, alicina, fosfor, vitamina
B1, cupru si nu numai.
Usturoiul este aliatul racelilor datorita proprietatilor sale antivirale si antibacteriene dar
este si un aliat al sistemului imunitar, prevenind astfel instalarea
gripelor in sezonul rece. Studiile arata ca un consum regulat de usturoi si de ceapa poate preveni aparitia cancerului la stomac, colon, piele, oral si la san datorita faptului ca substantele sale actioneaza ca inhibitori ai compusilor cancerigeni. Seleniul, pe care il intalnim in usturoi, este un puternic anticancerigen.
Consumul regulat de usturoi, spun cercetatorii, are capacitatea de a
regla tensiunea datorita substantelor pe care le contine dilata vasele
de sange si dizolva cheagurile de sange.
Alicina din usturoi are proprietatea de a reduce tensiunea
arteriala. Desi prin gatire alicina se distruge, sulfidele din usturoi
sunt benefice, de asemenea, in tratamentul hipertensiunii si ele raman
active chiar si dupa supunerea la temperaturi ridicate. Usturoiul poate
avea efect hipotensiv si indirect, prin reducerea cloresterolului si
indepartarea placilor arteriale. Pentru a profita la maxim de
beneficiile usturoiului pentru reducerea tensiunii arteriale, consuma
cel putin 2-3 catei de usturoi pe zi in forma cruda, usor zdobiti.
Monitorizeaza-ti tensiunea si ajusteaza cantitatea de usturoi consumata
in functie de nevoie organismului tau.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu