Reteta urmatoare pentru tratarea psoriazisului apartine celebrului farmacist german Tobias Müller. Acesta considera ca boala este cauzata de o defectiune a functiilor ficatului si de aceea, in afara intrebuintarii plantelor medicinale, el prescrie si o dieta alimentara
severa, care exclude carnea de porc si toate derivatele ei, acrelile
(otet, must, vin, lamaie, portocale, grepfruit, mure, coacaze negre,
mere verzi), cafeaua boabe, ciocolata, cacao, mierea de albine -
acestea din urma formand acizi pe care ficatul nu-i suporta.
Interzise sunt si conservele de peste, pestele afumat, carnea din
conserve, legumele uscate ca fasolea, lintea, bobul si mazarea, precum
si orice fel de alcool. Se permit laptele si derivatele lui, salatele
de legume acrite cu iaurt, carnea de vitel, pui, carne fiarta de vita,
peste proaspat si, zilnic, ca inlocuitor pentru fructe, compot de mere.
Intern se administreaza urmatorul tratement: 10 g coaja de stejar +
19 g coaja de salcie + 40 g barba-popii + 20 g fumarica + 20 g coaja de
nuca + 30 g rostopasca + 50 g urzica vie + 30 g soparlita + 30 g
galbenele + 20 g coada-soricelului. Toate plantele se amesteca bine.
Pentru o cana de apa se ia o lingurita cu varf de amestec, se fierb trei
minute si se lasa sa se infuzeze. Din acest ceai se bea in fiecare zi
1-2 litri, inghititura de inghititura.
Extern, in fiecare zi, pielea bolnava trebuie unsa de doua ori, dimineata si seara, cu untura de intestine de porc.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu