Oul fiert contine o cantitate foarte mare de calciu

Macar o data in viata cu toti ne-am confruntat cu aceasta problema a lipsei de calciu care da mari batai de cap multor persoane in zilele noastre. Ce nu stiam noi este ca putem sa ne tratam aceasta problema consumand anumite alimente, nu doar prin medicamente.

Unul din alimentele cel mai usor de utilizat in cazul confruntarii cu o carenta de calciu este oul. Nu consumat in orice fel, ci oul fiert, care contine o cantitate foarte mare de calciu pe care organismul o poate absorbi mult mai usor decat pe un medicament.

Compozitia oului este una extrem de variata si cu un continut caloric scazut de doar 80 de calorii. Un ou contine pana la 50 de mg de calciu si 1, 5 mg de vitamina D necesara fixarii calciului in oase. Este o buna sursa de carotene care poate preveni imbatranirea precoce si bolile cronice. Cu toate ca de pe urma oului putem avea parte de nenumarate beneficii, trebuie sa fim in acelasi timp si prevazatori si sa nu consumam acest aliment de mai mult de 3 ori pe saptamana si neaparat fiert.

De asemenea, este important de stiut ca oul fiert este indicat si in diete, datorita caloriilor putine si a continutului extrem de hranitor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu