Concurs Nikonisti 2015 pe www.nikonisti.ro

Concursul va fi organizat si se va desfasura in perioada 21.01.2015 - 31.12.2015.

Concursul se desfasoara in 12 etape independente. Perioada de inscriere in fiecare etapa a concursului este de 2 saptamani si precede perioada in care fotografiile sunt publicate pe nikonisti pentru a fi votate. Perioada de votare este de 2 saptamani. La fiecare etapa sunt desemnati 2 castigatori: un castigator ales de juriu si un castigator ales prin vot de catre public.

Premii:

    Premiul lunar: La fiecare etapa lunara castigatorul desemnat prin votul juriului si al publicului va primi Premiul lunar, care va consta intr-un voucher de 1.000 lei (TVA inclus) ce poate fi folosit pentru achizitionarea de echipament Nikon de la partenerii autorizati.
    Premiul juriului: La fiecare etapa lunara castigatorul desemat prin votul juriului va fi premiat cu publicarea fotografiei in Calendarul Nikon 2016.

Pentru a se inscrie in concurs, participantul trebuie sa isi creeze un cont pe site-ul nikonisti.ro si apoi sa incarce din contul sau o fotografie pentru etapa curenta a concursului. Nu este obligatorie participarea la toate cele 12 etape, fiecare etapa fiind tratata individual.

Un participant poate inscrie o singura fotografie pentru fiecare etapa a concursului. Concursul "Se cauta fotografia lunii" se adreseaza exclusiv persoanelor cu domiciliul in Romania. Toate voturile inscrise in concurs trebuie sa fie legitime si individuale, astfel ca o persoana nu isi poate crea mai multe conturi de pe care sa se voteze pe sine sau sa voteze pe altii.

La concurs pot participa fotografiile care reprezinta in mod direct tipul de fotografie propus in etapa respectiva. Fotografiile trebuie sa fie realizate in anii 2014 si 2015. La concurs poate participa orice utilizator al unui aparat foto Nikon. Vor fi descalificate fotografiile realizate cu alte marci de aparate foto. Vor fi descalificate fotografiile ale caror proprietati au fost modificate pentru a impiedica identificarea modelului de aparat foto care a fost utilizat. Fotografia trebuie sa contina si EXIF-ul acesteia pentru a putea intra in concurs. Pentru a fi acceptata in concurs, fotografia trebuie sa fie corect expusa si sa nu fie miscata.

Fotografiile inscrise in concurs vor putea fi editate pe urmatoarele coordonate: luminozitate, contrast, saturatie, nivele de culoare si crop. Latura mare a fotografiei trebuie sa aiba minimum 2000 de pixeli, iar rezolutia trebuie sa fie de minimum 240 dpi. Fotografia trebuie sa pastreze ratia originala la care a fost realizata (de exemplu 3:2). Nu se pot adauga elemente straine in fotografie (inclusiv rama si semnatura) sau sterge elemente existente, nu sunt permise lipirea sau suprapunerea mai multor fotografii. Sunt permise corectia liniei orizontului si eliminarea impuritatilor de pe senzor. In cazul portretelor, sunt permise corectiile la nivelul pielii (clone, heal, tehnici de uniformizare a pielii). Orice alt procedeu de postprocesare in afara de cele enumerate mai sus este interzis.

La fiecare etapa de concurs, desemnarea castigatorilor se face prin vot online pe site-ul nikonisti de catre membrii comunitatii si de catre membrii juriului.

Pentru premiul lunar, topul juriului si topul publicului vor fi agregate in felul urmator: primele 10 fotografii din fiecare top vor primi un punctaj de la 1 la 10 (10 fiind nota oferita primului loc si 1 fiind nota locului al zecelea). Punctajul final va fi obtinut prin adunarea celor doua punctaje, juriu si public. In caz de egalitate, este desemnata castigatoare fotografia care are mai multe puncte de la juriu.

In cazul in care doua sau mai multe fotografii au acelasi punctaj din partea juriului, organizatorul isi rezerva dreptul sa aleaga castigatorul premiului juriului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu