Klaus Iohannis are ocazia sa faca din Romania o tara frumoasa si bogata cu putere economica mare, deoarece in anii din urma toti cei care au fost la putere au furat cu o mana cu doua sau si mai mult.
Klaus Iohannis putea să ajungă premier al României, dar a fost respins de preşedintele Traian Băsescu. Culmea ironiei, în decembrie, Iohannis îi va lua locul la Cotroceni celui care l-a refuzat. Noul preşedinte al României povesteşte ce s-a întâmplat atunci în cartea autobiografică "Pas cu pas".
Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, şi-a lansat, miercuri, la târgul de carte Gaudeamus de la Romexpo, cartea autobiografică "Pas cu pas", în prezenţa a peste 2.000 de oameni.
Iohannis a menţionat că în cartea sa nu se va putea găsi "senzaţionalul", deoarece el este "un om nesenzaţional".
"Nu am niciun moment senzaţional de relatat, după cum senzaţionalul nu cred că este foarte important în politică sau în abordarea politică atunci când vrei să te implici pentru comunitate. Departe de mine să dau cuiva lecţii prin intermediul acestei cărţi, cum nu mi-am propus nici să fie un mijloc de a transmite o reţetă a succesului. Nu există o reţetă a succesului alta decât cea spusă de Einstein: 99% transpiraţie şi 1% inspiraţie. De atunci nu s-a schimbat nimic", a mai declarat preşedintele ales.
Unul dintre evenimentele importante ale biografiei este momentul în care propunerea sa pentru funcţia de premier intermiar al României a fost respinsă de Traian Băsescu.
"În octombrie 2009, după căderea guvernului Boc, am fost propus de PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţi pentru postul de premier. Scopul era să formez un guvern tehnocrat, care să gestioneze problemele economice ale momentului şi să asigure organizarea de alegeri prezidenţiale. Preşedintele Traian Băsescu l-a preferat, în schimb, pe Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR. Faptul că Traian Băsescu nu m-a nominalizat în toamna lui 2009 nu m-a surprins, dar m-a deranjat. Ştiu şi de ce a făcut-o: din raţiuni politice, care nu au ţinut de mine, ci de ceea ce a vrut el să se întâmple în alegeri. Evident, a vrut un guvern al lui, care să organizeze alegerile, şi nu un guvern de-al Opoziţiei. Nu a încalcat Constituţia, dar cred că s-a situat în afara percepţiei general valabile în Europa. Foarte mulţi adversari politici declară că acela a fost un mare eşec. Aş zice, dimpotrivă, pentru mine, ca om politic, a fost un moment de reuşită: notorietatea mea a crescut nu mult, ci foarte mult. Am regretat atunci că nu am fost nominalizat, pentru că mi-ar fi plăcut să fiu prim-ministru interimar", a scris Iohannis în carte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu