Piercingul poate deveni un factor de risc pentru sanatate

Din ce in ce mai multe femei, in special cele aflate la adolescenta, aleg piercingul ca forma de manifestare si comunicare sociala. O astfel de hotarare insa, este una majora, si nu trebuie luata peste noapte.

Inainte de a recurge la gaurirea unor zone mai sensibile, trebuie sa te gandesti la toate aspectele problemei, cum va arata zona pe care vrei sa o infrumusetezi, ce salon vei alege pentru a recurge la acest gest si, nu in cele din urma, care sunt costurile. Pe langa deja clasicul pierce in limba, multe femei aleg zone mult mai sensibile precum sfarcul sau clitorisul si alte parti ale corpului care prezinta risc in urma unei astfel de proceduri. Sunt insa parti extrem de sensibile in care pierce-ul este interzis prin lege, cea care isi doreste un astfel de pierce neputand sa si-l faca nici macar cu declaratie pe propria raspundere. Pe de alta parte, si mult ravnitul nipple pierce poate fi extrem de periculos, sfarcul fiind susceptibil de ifectii multa vreme de la realizarea lui, cu atat mai mult in cazul in care femeia alapteaza. In continuare, vom incerca sa trecem in revista o lista a celor mai importante zone alese de femei pentru a introduce un pierce si a riscurilor pe care aceste metode de “infrumusetare” le aduc.

Piercing in limba

Chiar daca pare greu de crezut, avand in vedere numarul persoanelor care recurg la aceasta metoda, peirce-ul in limba poate fi extrem de problematic. Fiind o zona sensibila si delicata, cel care strapunge limba trebuie sa o faca cu o mare atentie, pentru a nu sectiona vasele de sange importante. In plus, acest tip de pierce, poate duce la infectii ulterioare si predispune persoana care il are la o serie de boli dintre care cea mai grava este Hepatita de tip C.
Piercing in buza

La fel ca si cel in limba, pierce-ul in buza poate fi problematic, avand in vedere zona in care este executat: gura. Riscul de aparitie al infectiilor creste semnificativ atat ca urmare a ranii cauzata de piercing cat si a cantitatii mari de bacterii aflate in gura. De asemenea, persoana care isi face acest tip de pierce este predispusa la contactarea si transmiterea Hepatitei de tip B si C si a virusului herpes simplex.

Pierce in buric

Este la moda. Este un accesoriu al tipelor indraznete si fara inhibitii. In acelasi timp, poate fi si periculos. Desi factorul de risc nu este la fel de ridicat precum in cazul piercingurilor din buze sau limba, pierce-ul din buric poate conduce la infectii serioase si contractarea Hepatitei daca nu este facut intr-un salon specializat, intr-un mediu steril. Conteaza de asemenea si materialele din care sunt facute inelele introduse in aceasta zona si consecventa cu care cureti zona, nu mai rar de 2 ori pe zi.

Nipple pierce

Dupa cum spuneam mai sus, pierce-ul din sfarc poate reprezenta un factor de risc pentru infectii dar si pentru tinerele mamici, in perioade de alaptare. Daca te decizi sa iti faci un astfel de pierce, fa-o doar la un salon specializat, in mediu steril cu instrumente sterile. Zona fiind foarte sensibila, un nipple pierce este de asemenea cat se poate de dureros. La fel ca si in cazul pierce-ului din buric, si acesta trebuie curatat de mai multe ori pe zi.

Piercing in spranceana

Alaturi de pierce-urile din urechi, cele din spranceana sunt extrem de comune. Acestea se pot realiza oriunde de-a lungul sprancenei, incepand chiar din zona imediata de deasupra ochilor si pana la marginea superioara a sprancenei. Realizate de profesionisti, aceste piercinguri sunt mult mai sigure decat cele din zonele mai sensibile, riscul de infectie fiin destul de scazut. Pot aparea insa iritatii cauzate de firele de par de aceea, recomandam pensarea sprancenelor in zona pierce-ului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu