Vladimir Putin a fost amenintat

Președintele rus Vladimir Putin a fost amenințat, prin intermediul unei înregistrări video”, de către gruparea Statul Islamic, care a transmis că va declanșa ”un război de eliberare” în Caucazul rus.

O solicitare de "restrângere a accesului" la această înregistrare video, care conţine "ameninţări cu acţiuni teroriste şi declanşarea unui război în Caucazul de Nord" a fost trimisă miercuri Agenţiei ruseşti pentru supravegherea presei (Roskomnadzor), a precizat parchetul general rus într-un comunicat.

Potrivit aceleiași surse, o anchetă pentru proferarea unei ameninţări cu săvârşirea unor acţiuni teroriste şi îndemnuri la încălcarea integrităţii teritoriale a Rusiei ar purea, de asemenea, să fie deschisă.

Jihadişti din cadrul SI au difuzat marţi pe YouTuibe o înregistrare video în care apare un avion de război furnizat, afirmă ei, de către Rusia regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

 "Este un mesaj pentru tine, Vladimir Putin. Aceste avioane pe care tu i le trimiţi lui Bashar, le vom trimite la tine acasă, cu voia lui Allah", afirmă unul dintre jihadişti în această înregistrare în arabă şi subtitrată în rusă.

Moscova este principalul aliat al Damascului, căruia-i furnizează armament.

"Şi vom elibera Cecenia şi tot Caucazul, cu voia lui Allah. Tronul tău (...) este ameninţat şi se va prăbuşi atunci când vom veni la tine", a adăugat militantul SI.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu