Tunele secrete sub Bucuresti?

Legendele vorbesc că București, singura capitală din lume cu nume la plural ar ascunde în uluitoarea sa rețea de tuneluri, din care cele mai cunoscute sunt cele de la Curtea Veche, cele care fac legătura între Giulești și Dealul Cotroceni și galeriile care unesc Palatul Ghica și mănăstirea Plumbuita, așa-numitele porți ale timpului. Deoarece porțile sunt folosite de vrăjitoare drept sedii în care, în anumite nopți numai de ele știute, își încarcă bateriile energetice pentru practicarea magiei negre sau albe, sunt ținute în mare secret.
Totuși în urma cercetării documentelor și pe teren se pot localiza nouă zone. Aceste sunt Mântuleasa, Uranus -13 Septembrie-Panduri, Antiaeriană-Sălăjan, Dealul Cotroceni, Foișor, Cocioc-Piscului-Văcărești, Mitropolie, Zețarilor-Drumul Găzarului.
S-a observat că cei care au locuit perioade mai lungi de timp în aceste zone s-au îmbolnăvit, suferind de la depresie, stări de iritare până la cancer.
Fizicianul A. Dincă recomandă amplasarea în locuință a unor cristale de cuarț care absorb energia negativă. Doctorul francez Peyre afirmă că în locurile malefice există acumulări de energie telurică. Această energie telurică, misterioasă, produce întâmplări nefericite.
Cercetătorii ruși susțin că în aceste zone timpul își încetinește scurgerea iar razele geopatogene își fac efectul, generate de interacțiunea otonilor, găuri negre minuscule, dotate fiecare cu o energie ce depășește puterea unei electrocentrale nucleare. Ion Țugui vorbea despre aceste zone ca fiind locul unde se acumulează fluxul informațional al lumilor paralele.
Fizicianul Wiler vorbește despre o trecere prin aceste canale nu numai în trecut ci și în viitor, precum și în alte universuri și dimensiuni.
Criticii literari au denumit nuvela lui Mircea Eliade, Pe strada Mântuleasa ca fiind fantastică, autorul ducând în mormânt secretul dacă în adolescență ar fi intrat într-o altă lume prin galeria găsită în pivnița casei sale. Cert este că și astăzi, zona dintre Calea Moșilor și Calea Călărași prezintă caracteristici ale unei porți temporale. Cea mai impresionantă relatare în acest sens este cea a unui colonel de aviație, care în 1999 a povestit că atunci când era în studenție, după un chef strașnic, a întâlnit o tânără foarte frumoasă care l-a invitat la ea acasă undeva în zona Mântuleasa, unde au făcut amor într-o cameră tapițată în mătase roșie.
A doua seară dorin să o vadă pe fată, a căutat casa dar acolo era un teren viran. Întrebând un bătrân a aflat că acea casă fusese dărâmată în anii 20 și aparținuse unui mare bogătaș iar curtezana era soția acestuia. Pe șoseaua Sălaj la numărul 244, în 1968, locuiau cinci membrii ai familiei Chivu. Pe parcursul câtorva săptămâni au avut parte de șapte fenomene paranormale pe care nici miliția nu le-a putut explica.
Izbucneau incendii spontane, cădeau pietre de cuarț care spărgeau geamurile și mobilierul. Mai mult au povestit despre apariția unei forme care aducea cu o bătrână. Unii parapsihologi au vorbit despre faptul că unul dintre locatarii imobilului, bolnav psihic, a fost agentul Poltergeist. Creierul acestor bolnavi prezintă două lumi paralele.
Unii istorici susțin că galeriile Bucureștiului rivalizează cu cele ale Parisului. Astfel de catacombe se găsesc în zona străzii Negru Vodă, Hanul lui Maniuc, Curtea Veche, Dealui Mitropoliei. O galerie subterană cu două ramificații se găsește sub biserica Antim. O ramificație merge spre Liceul Gheorghe Lazăr iar alta merge spre Unirii. În vremea lui Caragea Vodă, acesta se plimba prin aceste tunele cu caleașca, de la Palatul Cotroceni până în Dealul Spirii.Acestea au o înălțime de 3 metri și o lățime de 5 metri.
În subteranele Bucureștiului se ascundeau și societățile secrete Frăția și Eteria.  Pe strada Uranus la numărul 41, locuise regina magiei negre, pe nume Mia, din perioada interbelică. Se spune că ea își încărca bateriile energetice în una dintre aceste galerii. Tot pe strada Uranus a funcționat pușcăria deținuților politici, unde multe persoane au căzut victime în urma atrocităților produse acolo.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu