Tehnologia extraterestra inteligenta

Oamenii de știință caută mijloace noi prin care să intre în contact cu alte civilizații. Fizicienii susțin că în acest secol acest lucru se va întâmpla. Bell Bruner, membru al Universității Oxford susține că oamenii vor putea găsi cât de curând semne ale formelor de viață pe planete cu configurații stâncoase, acolo unde ar putea exista dioxid de carbon și oxigen.
Bruner nu are o părere clară referitor la ce se întâmplă după ce au fost descoperite aceste forme de viață. Ar trebui să îi contactăm sau nu? Suntem pregătiți pentru acest lucru? Pe cine trebuie să anunțăm dacă facem această descoperire? Chiar dacă ar fi descoperite forme de viață inteligente, ar dura zeci de ani ca acestea să poată fi contactate de pe Pământ prin intermediul undelor radio sau până când laserul va fi aplicat în tehnologiile de comunicare.
Oamenii de știință rămân rezervați când vine vorba despre faptul că oamenii trebuie să afle aceste lucruri sau nu, sau dacă oamenii ar trebui să-și divulge existența altor civilizații. Întâlnirea cu extratereștrii poate duce la ștergerea rasei umane? Pot fi efecte catastrofale pentru noi, oamenii?
Oamenii de știință au realizat un clasament al planetelor unde ar putea exista viață. Unul dintre criterii este distanța de la planetă, față de cea mai apropiată stea. Alte criterii sunt câmpul magnetic, suprafață, existența atmosferei. În ceea ce privește probabilitatea ca acestea să fie locuite, pe primul loc se află Titan, luna lui Saturn,
urmat de Marte.
Cercetătorii din Arizona, SUA au început să cerceteze suprafața Lunii cu telescoape ultra performante, pentru a descoperi urme ale altor civilizații. Acestea ar fi deșeurile lăsate pe suprafața Lunii, urme ale mineritului, instrumente. Cu ajutorul acestor telescoape vor fi puse la dispoziția cercetătorilor peste 1 milion de poze de pe suprafața Lunii. Postul american National Geographic Channel a lansat un proiect și-i invită pe cei care vor să trimită un mesaj extratereștrilor, să se înscrie.
Dacă la celelalte mesaje transmise s-a pus accent pe claritate, acum se încearcă folosirea unui tipar care să nu fie confundat cu paraziții cosmosului.
Pe 17 august 1977, observatorul din Ohio au recepționat un mesaj care a durat 72 de secunde care venea din direcția constelației săgetător. Printre datele venite din cosmos era și cuvântul wow. În lumea științifică a rămas această zi denumită ca ziua semnalului wow. Oamenii de știință nu au mai fost la fel de norocoși, nu au mai primit niciun semnal din acea constelație.
În Marea Britanie, orice informație care era secretă este desecretizată după 35 de ani. Jurnaliștii care au avut acces la aceste documente s-au arătat interesați de documentele denumite Coasta Northmuberland, unde în 1970 și 1977, martorii oculari au văzut și fotografiat un OZN.
Autoritățile au infirmat acest lucru la momentul respectiv, însă jurnaliștii au găsit probe venind chiar de la radare militare.
Unii specialiști susțin că în Cartea lui Ezechiel, scrisă acum 2600 de ani, cercurile galbene care apar pe cer ar fi farfurii zburătoare. Totuși, publicului larg i-a fost atrasă atenția în 1942, când un obiect neidentificat a apărut deasupra Los Angeles-ului, iar armata americană a avut alertă de gradul zero. Când obiectul a fost localizat, s-au tras cu tunurile 1400 de proiectile. Peste 2000 de persoane au văzut acest fenomen. Autoritățile pe moment au negat existența OZN-ului dar 50 de ani mai târziu când au fost desecretizate documentele, s-a găsit o scrisoare pe care șeful radarului o trimisese președintelui Roosewelt.
În scrisoare acesta spunea că a văzut pe radar 14 obiecte neidentificate, unul fiind chiar deasupra orașului. În 1947, un OZN s-a prăbușit în Roswell. Martorii spun că armata a recuperat epava navei și chiar pe ocupanții acesteia. Autoritățile au negat acest lucru. Ufologii susțin că toate probele pe care americanii le au despre OZN-uri și farfurii zburătoare sunt păstrate în Area 51, cea mai bine păzită bază americană.
În septembrie 1989, în orașul Voronezh, fostul URSS, la orele 18, în parc, a aterizat o navă din care au coborât niște entități hominide. Ei aveau înălțime de peste 3 metri, capul mic și erau însoţiţi de un robot .Nava era în formă de sferă, strălucitoare.
În momentul în care s-a creat panică în parc, erau sute de oameni, ei au plecat în trombă. Agenția rusă de știri ITAR TASS a preluat imediat știrea. Toată media din URSS a prezentat pe larg știrea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu