Orase in care traiesc cei mai multi oameni fara casa

Potrivit Comisiei Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului, exista peste 100 de oameni fara adapost in intreaga lume. Aceasta este o statistica uluitoare atunci cand ne gandim cat de dezvoltate si civilizate sunt unele parti ale lumii.

Iata un scurt top cu orasele in care traiesc cei mai multi oameni fara adapost:

1. Manila, Filipine
Conform Asociatiei Homeless International, in orasul Manila exista in jur de 22.8 milioane de oameni care locuiesc in mahalale. In conformitate cu un raport al guvernului filipinez, 1.2 milioane de copii din Manila traiesc fie prin trafic, fie cersind pe strazi.
2. New York, SUA
Conform datelor din anul 2013, numarul de persoane fara adapost care dorm in fiecare noapte in sistemul de adapost din orasul New York depaseste 60 000, din care peste 22 000 sunt copii. Criza persoanelor fara adapost din New York este cauzata de lipsa de initiative a asistentei de locuinte care trebuie furnizata de autoritatile locale pentru persoanele si familiile ce nu dispun de un adapost.
3. Los Angeles, SUA
Orasul Los Angeles are una dintre cele mai mari concentratii de persoane fara adapost din Statele Unite ale Americii. In prezent, strazile din Los Angeles adapostesc aproximativ 57 737 de persoane fara adapost (fiind al doilea oras dupa New York la acest capitol).
4. Moscova, Rusia
Exista aproximativ 5 milioane de persoane fara adapost in Rusia si, din acest numar, 1 milion sunt copii. Studiile arata ca Moscova are cea mai mare pondere a persoanelor fara adapost din tara, reprezentand 10 000 – 50 000 (in functie de sursa de informatii). In ciuda numarului tot mai mare, nu ramane nicio abordare sociala a problemei.
5. Mexico City, Mexic
40% din populatia totala a Mexicului traieste in saracie si, in conformitate cu Organizatiile Non-Guvernamentale, numarul de persoane care locuiesc pe strazile capitalei mexicane este intre 15 000 si 30 000.
6. Jakarta, Indonezia
Conform recensamantului din anul 2000, aproximativ 28 364 de persoane fara adapost traiesc in Jakarta, Indonezia. Cu toate acestea, ca urmare a calamitatilor naturale recente, cum ar fi inundatiile si furtunile, populatia fara adapost din acest oras a crescut semnificativ.
7. Mumbai, India
In anul 2003, au existat peste 23 de milioane de persoane fara adapost in India. De atunci, numarul acestora a crescut, in ciuda programelor implementate de guvern pentru a reduce rata persoanelor care nu au locuinte. Numai in Mumbai exista peste 25 000 de oameni care dorm pe strazi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu