Sfaturi simple care te protejeaza de cancer

In ziua de astazi, cu un program incarcat si cu atat de putin timp liber ramas, este greu sa te tii de o dieta sanatoasa, care sa te tina departe de orice boala sau afectiune usoara. Dar este de datoria noastra sa ne protejam corpul si viata de asemenea episoade traumatizante.
Si, daca de miscare ai mai greu timp, cu toate ca ar trebui sa-ti faci macar de 3 ori pe saptamana, este vital sa mananci sanatos in fiecare zi, sa gandesti pozitiv si sa zambesti. De altfel, aceste trei trucuri reprezina cele mai bune metode de a te mentine in forma si fericita, departe de orice boala. 
Mentine-te sanatoasa zambind
Numeroase studii au demonstrat ca daca zambesti si gandesti pozitiv te mentii sanatoasa, slabesti, ai psihicul tare si o viata de film. Incearca un experiment: zambeste larg catre cer, catel, pisica sau iubit, si gandeste-te cat de fericita esti. Cum te simti? Acesta atitudine deschisa si pozitiva te face sa vrei sa fii mai sanatosa, mai fit si mai frumoasa si sa faci orice pentru a atinge aceste scopuri. Astfel iti va fi mai usor sa schimbi stilul alimentar cu unul mai sanatos, sa alergi in parc sau sa zambesti si mai mult.
Alimentatia anti-cancer
Toata lumea vorbeste astazi despre alimentatie sanatoasa, doar ca este foarte greu sa inglobezi tot ceea ce presupune un stil de viata sanatos. Totusi, exista cateva reguli de baza pe care ar fi bine sa le urmezi dca vrei sa nu ai nicio problema de sanatate:
  • renunta la zahar, alimentul care hraneste celulele canceroase si produce mutatii celulare periculoase
  • mananca mai multe fructe si legume (mai ales din cele care au culori inchise pentru ca ele contin cei mai multi antioxidanti)
  • nu mai pune gura pe prajeli si junk food, ci alege prepartele fierte, crude sau de pe gratar si taie din portie cat de mult poti (numeroase studii au aratat ca cei care mananca putin traiesc mai mult).
Exista numeroase alimente despre care se spune ca ar preveni sau trata cancerul, dar ce trebuie sa stii este ca atunci cand vine vorba de sanatate, cu o floare nu se poate face primavara, adica trebuie sa adopti o dieta sanatoasa pentru a te mentine departe de boli, sa faci miscare si sa te mentii fericita, un singur aliment nu poate tine loc de o viata sanatoasa.
Totusi, trebuie mentionate anumite fructe si legume care se spune ca fac minuni in regenerarea organismului: rosiile gatite care contin licopen, un antioxidant puternic, turmericul, ghimbirul si usturoiul, care datorita seleniului si antioxidantilor pe care-i contine poate tine orice boala departe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu