Mikki, romanul care are succes in Liverpool

Lauda de sine nu miroase a bine. Mikki, un român de 31 de ani, dă lecţii de furat la televizor
Mikki, un roman de 31 de ani, a explicat în cadrul unei emisiuni a postului Channel 5 din Marea Britanie, cum fură din maşinile din Liverpool. Acesta a acceptat să facă o demonstraţie în faţa camerelor de luat vederi dezvăluind secretul succesului său. Cu noua metodă de furt din maşini, orice şofer poate cădea victimă. Unealta folosită arată ca o telecomandă de maşină, dar e cu totul altceva, o staţie de bruiaj. Are rolul de a bloca semnalul transmis de telecomanda autovehicului. Proprietarul pleacă liniştit crezând că a încuiat maşina, care de fapt a rămas pradă uşoară lui Mikki.
„Am fost în Germania, am furat şi acolo. Am furat în Grecia, în Franţa. Dar aici, în Anglia… E o ţară în care faci bani, e mai uşor”, susţine imigrantul român.
„Dacă găseşti două-trei telefoane, ai făcut imediat câteva sute de lire. E şi mai uşor de furat aici. Pe zi pot să fac şi 600-700 de lire. Pot dintr-o maşină să iau şi 3.000”, mai spune Mikki.
Cu toate că miră multă lume cu ingionizitatea românului, lauda de sine nu miroase a bine. Ceea ce am vazut este o reclamă negativă la adresa multor români care muncesc cinstit şi din greu pe tărâm străin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu