Cum a crescut un dinte in nas?

Un pacient din Arabia Saudita care avea frecvent sangerari din nas si probleme in a respira, a fost la un pas sa lesine cand medicii l-au informat de ce sufera.

Pacientul, un tanar in varsta de 22 de ani, s-a prezentat la medic acuzand probleme de respiratie si sangerari frecvente din nas. Un simplu examen al specialistului ORL, l-a lasat pe bietul pacient cu gura cascata cand a auzit cauza care declansa aceste simptome.

Tanarului ii crescuse un dinte in nas. Ati vazut bine! Radiografiile si o analiza a unui dentist au confirmat ca formatiunea care ii crescuse in nas era de natura osoasa, intocmai ca un dinte. Pacientul a fost trimis la stomatologie pentru o extractie.

In urma extractiei, dentistul l-a informat pe pacient ca dintele care ii crescuse in nas masura in jur de 1 cm. Specialistii au declarat ca exista un numar de persoane care dezvolta un extra dintre localizat langa incisivi. Este si cazul tanarului din Arabia Saudita, numai ca, in cazul lui, din pricina faptului ca dentitia se formase deja, dintele in plus nu a mai avut loc sa se dezvolte langa incisivi si a migrat spre zona nasului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu