Misterul craterului urias

Oamenii de ştiinţă au descifrat misterul craterului imens care s-a format brusc în Siberia, -o provincie al cărei nume se traduce prin sintagma "Capătul lumii".
Fotografiile realizate din avion prezintă un fel de groapă uriaşă aproape perfect cilindrică, cu diametrul de 80 de metri, ce a apărut dintr-o dată în Peninsula Iamal din nordul Rusiei, al cărei nume se traduce prin sintagma "Capătul lumii".

Andrei Plekhanov, un reputat cercetător de la Centrul pentru studii arctice, spune că acel crater uriaş reprezintă cel mai probabil rezultatul "acumulării unei presiuni excesive" sub pământ, din cauza schimbărilor de temperatură din regiune.Cercetătorul rus spune că 80% din crater pare să fie alcătuit din gheaţă şi că nu există urme care să ateste producerea unei explozii.

Descoperirea savanţilor ruşi elimină teoria potrivit căreia un meteorit ar fi căzut în acea zonă.
După descoperirea craterului, internauţii ruşi au lansat deja o serie de speculaţii, potrivit cărora craterul uriaş ar indica "locul de aterizare al unei nave extraterestre".Însă experţii ruşi consideră că explicaţia cea mai probabilă are legătură cu fenomenul de încălzire globală, care eliberează în aer gazele naturale de suprafaţă, care explodează în atmosferă ca "dopul unei sticle de şampanie".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu