Terra este un organism viu

Încă din cele mai vechi timpuri, anticii au ajuns la concluzia că planeta pe care trăim este de fapt un organism viu, care reacționează ori de câte ori este atacat din exterior. Pornind de la această teorie, s-a dezvoltat o alta, care susține că omul este un fel de parazit care consumă cu disperare resursele generate de organismul pe care trăiește.
Oamenii de știință moderni au fost intrigați de aceste teorii și au dorit să găsească argumente reale cu care să răspundă la întrebarea dacă Terra este un organism viu sau nu. Jim Lovelock, specialist în cadrul NASA, a fost însărcinat cu misiunea de a observa celelalte planete din sistemul nostru solar în speranța descoperirii oricărei forme de viață. Specialistul a descoperit că pe celelalte planete nu există procesele chimice care se produc pe Terra. Aceste procese parcă sunt generate de undeva din interior spre exterior pentru a menține permanent condițiile optime de viață.
Pentru că Pământul pare să se dezvolte diferit de anormal de celelalte planete din sistemul nostru solar, specialiștii au avut curiozitatea să înțeleagă ceea ce se petrece cu adevărat cu planeta pe care locuim. Procesele menționate mai sus sunt cele care încă ridică numeroase semne de întrebare pentru că nimeni nu poate înțelege încă de unde sunt comandate și în ce fel sunt executate.
Astfel ipoteza Gaia a devenit un posibil punct de referință în cercetarea oamenilor de știință de la NASA. Această ipoteză spune că organismele interacționează cu împrejurimile lor anorganice de pe Pământ pentru a forma o autoreglare, un sistem complex care contribuie la menținerea condițiilor de viață de pe planetă. Printre subiectele de interes sunt biosfera și evoluția formelor de viață ce afectează stabilitatea temperaturii globale, salinitatea oceanului, oxigenul din atmosferă și alte variabile de mediu care afectează habitabilitatea pe Pământ. Cu alte cuvinte, Terra nu ar putea fi un organism viu fără ca viața să existe pe ea.
Pământul este un superorganism care cu ajutorul organismelor mai mici, adică oameni, animale sau chiar plante, devine capabil să regleze anumite procese care au meritul de a susține viața în adevăratul ei sens. În acest sens, specialiștii sugerează că omul nu a fost creat pentru a fi un parazit, dar odată cu pseudo-dezvoltarea sa s-a transformat într-unul dintre cei mai mari dușmani ai planetei pentru că a ajuns să consume mai mult decât planta poate produce. Într-un viitor apropiat, raportul acesta se va dezechilibra drastic și reacția logică a super-organismului va fi una de schimbare, pentru a destabiliza înmulțirea și dezvoltarea omului pe dicția actuală.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu