Prajitura cu iaurt si sirop de lamaie

Prajitura cu iaurt si sirop de lamaie
Pentru aceasta reteta de prajitura cu iaurt, puteti folosi orice tip de iaurt preferati.
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 6.
Complexitate: usor.
Ingrediente
  • 500 g iaurt
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1 pachet de zahar vanilinat
  • 125 g unt
  • 500 g gris
  • 1 pachet de praf de copt
  • zeama unei lamai
  • 125 g zahar
  • 125 ml apa
  • 2 linguri de nuca de cocos fulgi
Mod de preparare
1. Incalzesti untul si il bati impreuna cu 500 g de iaurt, ouale, zaharul si zaharul vanilinat, pana cand formezi o spuma. Adaugi grisul amestecat cu praful de copt.
2. Pui un pergament pe fundul unei forme mici (25 x 25 cm) si ungi marginile cu ulei. Torni aluatul in forma si netezesti usor. Lasi la copt timp de 45 de minute, la 175 grade Celsius.
3. Pentru sirop, pui intr-o oala zahar, apa si zeama de lamaie, le lasi sa fiarba doua minute si le torni peste prajitura calda. Inainte de a servi, tai in mici bucati patrate sau triunghiulare si presari cu nuca de cocos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu