Pacientii cu insuficienta renala sufera la unison de deficienta de vitamina D, iar diabeticii se afla de obicei in aceeasi situatie. Persoanele care sufera de cancer, prezinta aproape in toate cazurile deficienta grava de vitamina D.
De fapt, deficienta de vitamina D poate fi cauza principala a multor afectiuni degenerative, incat remediind deficienta in randul populatiei, ar putea foarte bine devasta "industria de asistenta medicala" orientata spre profit, care domina medicina occidentala a zilelor noastre. Cu alte cuvinte, daca populatia ar fi educata  in legatura cu vitamina D, industria farmaceutica va suferi pierderi devastatoare de profit, intrucat vitamina D PREVINE 4 tipuri de cancer.
Acesta ar putea fi motivul pentru care, atat de multe companii si organizatii non-profit a caror autoritate si putere depind de boala de cancer (si de alte boli) se angajeaza atat de activ in lupta impotriva constientizarii importantei vitaminei D.
In mod similar, FDA nu are niciun interes ca oamenii sa afle adevarul despre vitamina D, deoarece consumatorii bine informati ar consuma in mod inevitabil mai multe suplimente de vitamina D, reusind astfel sa previna tot feluri de boli si afectiuni, pe care industria farmaceutica se bazeaza in continuare pentru profiturile sale de monopol. Fiecare pacient care ia vitamina D, induce o pierdere financiara, reprezentand banii platiti pentru medicamente in tratarea cancerului, diabetului sau afectiunilor inimii.
La fel, nici celelalte organizatii non-profit din industria cancerului, nu doresc, ca oamenii sa afle adevarul despre vitamina D. Ei prefera sa vanda in continuare produse  prevazute cu simbolul Panglica Roz (simbol international pentru lupta impotriva cancerului de san) pretextand astfel strangerile de fonduri pentru continuarea cercetarilor desfasurate "in cautarea remediului pentru cancer".
Adevarul izbitor in aceasta materie este ca medicina moderna are tot interesul ca oamenii sa ramana ignoranti in ceea ce priveste efectele vindecatoare ale vitaminei D. Supravietuirea financiara a industriei medicale depinde in mod absolut de acest lucru, astfel incat cele mai influente organizatii medicale vor diminua in mod sistematic importanta acestei vitamine, refuzand categoric sa o recomande pacientilor lor.