Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua
7 linguri de apa
13 linguri de zahar tos
6 linguri faina
100 g nuca macinata
100 g ciocolata rasa fin
1 plic praf de copt (10g)
Pentru crema:
5 galbenusuri
4 linguri lapte
120 g zahar
1lingura cu varf de faina
250 g unt (80-82% grasime)
Pentru glazura:
5 albusuri
9 linguri de zahar
100 g nuca prajita
inca 5 linguri de zahar pentru caramel
Mod de preparare:
Incepem cu blatul; albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si apa rece. Dupa ce am mixat albusurile cu zahar si apa pana cand s-a topit zaharul adaugam treptat galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu nuca, ciocolata si praful de copt.
Adaugam treptat cate o lingura din amestecul de faina, nuca si ciocolata amestecand usor peste cap. Compozitia trebuie sa-si pastreze volumul pentru a ramane pufoasa.
Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, la 170g C timp de 20 minute. Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea. Scoatem blatul si lasam sa se raceasca.
Pentru crema frecam bine galbenusurile cu zahar, adaugam faina si laptele si apoi punem compozitia pe foc mic amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin si apoi adaugam treptat crema de oua racita.
Pentru glazura batem bine albusurile adaugand treptat zaharul pana obtinem o bezea lucioasa. Separat caramelizam cele 5 linguri de zahar si le adaugam asa fierbinti in amestecul de albusuri mixand mereu. Adaugam si nuca prajita.
Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit inmuiat in apa.
Observatie: eu am copt prajitura in tava de dimensiuni 25×35 dar a iesit destul de inalta. Cred ca se poate coace intr-o tava mai mare.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu